Удари по аеродрому в Миргороді: як РФ бачить цілі в реальному часі, — Defense Express

Російські розвідувальні дрони передають зображення на дальності 150-200 кілометрів. Тому противник може бачити цілі в конкретному місці в режимі реального часу. Про це розповів, військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі “Еспресо“.

Катков сказав, що хоче почути офіційний коментар від представників Командування Повітряних сил щодо ударів по авіабазі в Миргороді та Полтаві.

“Ситуація, на жаль, досить класична, тобто ворог може вести розвідку дроном у режимі онлайн. Цей дрон висить над аеродромом і на дальності 150-200 км передає зображення, таким чином противник знає, наприклад, що на цьому аеродромі в конкретному місці зараз стоїть літак на обслуговуванні”, — сказав він.

За його словами, для виконання завдань ближче до фронту необхідні такі авіабази “підскоку”, де відбувається дозаправка або оснащення боєприпасами.

“Я впевнений у тому, що, коли Повітряні сили бачать ворожий розвідувальний дрон, то вони хочуть його збити, але щось відбувається якось інакше. Хотілося б почути офіційний коментар із цього приводу”, — сказав Катков.

Він зазначив, що розвідувальні БПЛА — це малопомітні цілі. Ще у 2022 році ЗСУ почали знищувати і “зали”, і “орлани”, а тому можна зробити висновок, що проблеми з виявленням не критичні.

“А щодо знищення, то знову ж таки можемо сказати, наприклад, що є випадки, коли наздоганяють FPV-дронами ці “зали”. Я впевнений, що в Повітряних силах, якщо бачать такий дрон противника, вони хочуть його збити”, — сказав експерт.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українці з авто можуть не отримати субсидії у липні: кого це торкнеться

Деяким категоріям одержувачів субсидій в Україні з 1 липня не буде автоматично продовжено їхнє призначення. Залежить це…

44 секунди ago

Моторошне відкриття: група крові людини може змінюватися

Якщо виходити з японської теорії, за якою характер залежить від групи крові, то, виходить, можна стати іншою…

6 хв. ago

Ховався на горищі: затримано експрокурора, який відгуляв скандальне весілля у Львові

Колишнього скандального прокурора Ростислава Ільницького, який відзначився лакшері весіллям у Львові з ексспівробітницею ДБР, затримано. Він ховався…

15 хв. ago

Конфлікт із ТЦК у Ворохті: Дикий заявив, що застосував би зброю на ураження (відео)

Ветеран АТО, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий заявив, що застосував би зброю на…

42 хв. ago

“Копаються у батьківських речах”: окупанти конфіскували будинок Джамали в Криму

Російські окупанти забрали будинок української співачки кримсько-татарського походження Джамали, який знаходиться в тимчасово окупованому Криму. Про…

58 хв. ago

Візит Орбана до Путіна: аналітики пояснили, як диктатор використав угорського прем’єра

Президент Росії Володимир Путін використав зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном для того, щоб виступити проти припинення…

1 годину ago