“Тримаємо на контролі”: у Раді пояснили, коли нові бійці ЗСУ з’являться на фронті

Після того, як мобілізовані українці потрапляють у навчальні центри ЗСУ, вони повинні обов’язково отримати базову військову підготовку і навчитись хоча б стріляти. Наступний етап — підготовка за військово-обліковою спеціальністю. З тривалістю цих етапів пов’язана поява перших рекрутів на лінії фронту. Про те, коли нові бійці з’являться на лінії бойового зіткнення, народний депутат та член комітету з нацбезпеки Роман Костенко розповів “24 каналу”.

Костенко пояснив, що базова військова підготовка триває не менш як 40 днів. Фахова підготовка — близько двох-трьох місяців. Оскільки посилення мобілізації почалось, орієнтовно, у травні, то поповнення потрапить у бойові підрозділи до кінця серпня, заявив нардеп.

“Я думаю, якраз, в середньому, до кінця літа військо вже отримає підготовлених бійців. В залежності від того, як до цього підійдуть інструктори і командири, і вже тоді більше відчують [появу — ред.] особового складу”, — почули журналісти.

Нардеп також зауважив, що парламентарі “тримають на контролі” процес підготовки у навчальних центах. На його думку, ситуація покращилась порівняно з 2022 роком. Тому він впевнений, що людей, по-перше, не відправляють на фронт відразу після мобілізації, і, по-друге, вони проходять серйозне навчання. Якщо ж відбуваються якісь порушення, то слід звертатись на гарячі лінію різних відомств — Міноборони, Генштабу, головнокомандувача, а також — до СБУ і ДБР.

“Якщо там хтось халатно ставиться, [коли людина — ред.] лише декілька разів вистрілить, то ми з цим боролися і безпосередньо продовжимо боротися. Такі питання — заяви, скарги — надходять навіть на комітет”, — додав член комітету з нацбезпеки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сильної спеки не буде: субота потішить українців теплом (карта)

У суботу, 6 липня, сильна спека дасть українцям невеликий перепочинок - у більшості областей температура…

3 хв. ago

Українці з авто можуть не отримати субсидії у липні: кого це торкнеться

Деяким категоріям одержувачів субсидій в Україні з 1 липня не буде автоматично продовжено їхнє призначення. Залежить це…

10 хв. ago

Моторошне відкриття: група крові людини може змінюватися

Якщо виходити з японської теорії, за якою характер залежить від групи крові, то, виходить, можна стати іншою…

15 хв. ago

Ховався на горищі: затримано експрокурора, який відгуляв скандальне весілля у Львові

Колишнього скандального прокурора Ростислава Ільницького, який відзначився лакшері весіллям у Львові з ексспівробітницею ДБР, затримано. Він ховався…

24 хв. ago

Конфлікт із ТЦК у Ворохті: Дикий заявив, що застосував би зброю на ураження (відео)

Ветеран АТО, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий заявив, що застосував би зброю на…

51 хв. ago

“Копаються у батьківських речах”: окупанти конфіскували будинок Джамали в Криму

Російські окупанти забрали будинок української співачки кримсько-татарського походження Джамали, який знаходиться в тимчасово окупованому Криму. Про…

1 годину ago