“Система не змінилася: Безугла назвала головну проблему в ЗСУ, яка заважає досягти перемоги

Принципи й логіка ухвалення рішення в українській армії не змінюються. Це трагедія і найбільша проблема. Про це заявила народна депутатка Мар’яна Безугла в інтерв’ю “Радіо НВ“.

“Звичайно, у нас є проблеми з кількістю боєприпасів, з технікою, з мобілізацією. Але коли це все опиняється ось у цих руках, які приймають такі рішення… Нічого не вистачить. Людей не вистачить. Техніки не вистачить”, — сказала вона.

Безугла зазначила, що в системі Сил оборони накопичилася велика кількість помилок, які заважають досягти перемоги і вбивають людей.

“Я дію всіма доступними мені методами — публічно, непублічно, організаційно, через Комітет, через Міністерство, через звернення. Звичайно, це і Офіс президента, і Кабінет міністрів, і Генеральний штаб, апарат головкому — я з усіма комунікувала або комунікую. Але це просто як мафія”, — зазначила вона.

Депутатка зазначила, що звільнення генерала Юрія Содоля є піком того, що відбувається в ЗСУ.

“Ситуація з Содолем — це був пік того, що відбувається у Збройних силах, і як система не змінилася. У нас є бойові підрозділи, бойові бригади з інноваціями, з усім тим, що накопичувалося в боротьбі з росіянами; і далі ця стеля. Криза”, — сказала вона.

За її словами, вона готує звернення до Державного бюро розслідувань. До кінця тижня воно буде повністю готове. При цьому у ДБР також є свої інституційні проблеми.

“Наприклад, у ДБР брак експертизи з військової тематики. Вони тягнуть її (сюрприз-сюрприз) із Генерального штабу”, — зазначила Безугла.

Як вирішити проблеми у ЗСУ

За словами Безуглої, поліпшити ситуацію в Збройних силах може “третя хвиля” генералів. Це офіцери, які здобули бойовий досвід в АТО та ООС, а також під час повномасштабної війни з РФ.

“У нас має бути рух знизу, з бойових командирів, але тут треба бути дуже обережними”, — сказала вона.

Нардепка сказала, що сподівалася, що генерал Олександр Сирський, якого поставили на місце головкому після Валерія Залужного, зможе змінити ситуацію і “розкритися”. Однак він ще більше “закрився”.

“Я сподівалася, що Сирський, з огляду на те, що в нього є історії успіху, розкриється, але він ще більше закрився, він став ще більш авторитарним”, — сказала вона.

Що стосується самого Залужного, то, за словами Безуглої, він теж не зміг змінити ситуацію, хоча є генералом, якого “виховала Україна”.

“У тому-то й річ, що вже новий головнокомандувач [Сирський діє] п’ять місяців, а логіка застосування та ж сама, не змінилася, у цьому трагедія. І якщо говорити про наступну, третю хвилю, вона має бути комбінована”, — сказала вона.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

29 хв. ago

Як мати молодший вигляд: універсальні правила макіяжу

З часом змінюється не лише світогляд, досвід та зовнішній вигляд людини, а й підхід до…

41 хв. ago

Чарівні створіння: учені пояснили, чому собаки пильно дивляться на людей

Люди й собаки тисячоліттями живуть пліч-о-пліч — за цей час вони встигли здобути репутацію найкращих друзів…

48 хв. ago

За яких умов військовозобов’язаний може відмовитися від проходження ВЛК

В Україні все частіше виникають ситуації, коли призовники стикаються з порушеннями під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).…

58 хв. ago

Сильної спеки не буде: субота потішить українців теплом (карта)

У суботу, 6 липня, сильна спека дасть українцям невеликий перепочинок - у більшості областей температура…

1 годину ago

Українці з авто можуть не отримати субсидії у липні: кого це торкнеться

Деяким категоріям одержувачів субсидій в Україні з 1 липня не буде автоматично продовжено їхнє призначення. Залежить це…

1 годину ago