ЗС РФ просунулися в Карлівці: атакують українські позиції “Солнцепеками”

Війська РФ просунулися в Карлівці Покровського району Донецької області. Про це повідомляють українські аналітики з DeepState.

Зі свого боку, аналітики “Інституту вивчення війни” з посиланням на Генштаб ЗСУ повідомили, що російські війська продовжують наступ на Сіверському напрямку біля Виїмки і Роздолівки. Міноборони РФ повідомило, що окупаційне угруповання відбило контратаку України біля Роздолівки, і що ЗС РФ наблизилися до позицій на 2,7 км від Виїмки.

Російські джерела стверджують, що незначно просунулися в районі Часового Яру 1 і 2 червня. Але в ISW не знайшли тому підтверджень.

Карлівка Донецької області на карті

Один із російських військкорів повідомив про просування в центральній частині Калинівки (на південний схід від Часового Яру).

Повідомляється про російський наступ на схід від Часового Яру, біля Калинівки, Богданівки, Кліщіївки та Нью-Йорка.

Один із військкорів РФ повідомив, що українських захисників намагаються вибити із займаних позицій у мікрорайоні “Канал” за допомогою важкої вогнеметної системи ТОС-1 “Солнцепек” і ТОС-2.

Ще одне з російських джерел повідомило, що Україна завдала удару по гіпсовому заводу Knauf в окупованому Соледарі за допомогою РСЗВ HIMARS. При цьому загинуло четверо і поранено сім російських військових. Відео наслідків удару поширилося в соцмережах, також повідомлялося, що наслідки можуть бути більш масштабними, ніж відомо зараз.

Нагадаємо, що 3 червня військовий експерт Денис Попович повідомив, що ЗСУ відбивають вулиці у Вовчанську Харківської області. Своєю чергою, російські війська атакують і перекидають резерви.

Також повідомлялося, що в публікації британського видання Financial Times йшлося про те, що хоча РФ оголосила про ядерні навчання поблизу кордонів України, країни НАТО все ж дозволили ЗСУ завдавати ударів західною зброєю по території РФ. Це свідчить про те, що ядерні погрози Кремля втрачають свою силу, вважають журналісти. При цьому наголошується, що західні політики занепокоєні становищем на полі бою в Україні та побоюються, що ЗСУ можуть програти війну.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям роздадуть по 20 000 доларів: умови прості – як оформити

Представники українського бізнесу можуть отримати великий грант від міжнародної організації для розширення чи поновлення власної…

9 хв. ago

Скільки днів військовий може перебувати “на нулі” та як відбувається ротація

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський нещодавно повідомив про успішний запуск процесу ротації та заміни частин і…

10 хв. ago

Без винищувачів F-16 Росія знищить ЗСУ, а Україна зникне, – американський генерал

Твердження Білого дому про те, що Україні нібито надано все необхідне для перемоги над російськими окупантами,…

14 хв. ago

Байден звернувся до лікарів після дебатів із Трампом – Politico

Президент Сполучених Штатів Джо Байден пройшов медичне обстеження після дебатів з ексглавою держави Дональдом Трампом,…

17 хв. ago

Якщо грошей немає – позбавлять прав: до Ради внесли жорсткий закон

Для водіїв в Україні запроваджують нові закони та правила. Нові дорожні знаки, нові збільшені штрафи, і ще…

19 хв. ago

Чому Чарльз ІІІ і королівська родина не голосуватимуть на виборах у Великій Британії

Громадяни Сполученого Королівства йдуть на виборчі дільниці 4 липня, але британська родина не братиме участі у…

20 хв. ago