Всі українки мають стати військовозобов’язаними з 18 років, – командир батальйону “Ахіллес”

Усі українські жінки мають з 18 років ставати військовозобов’язаними. Разом з чоловіками їх потрібно ставити на облік, а до 23 років всі же мають знати свою спеціальність. Після цього з 23-24 років можна брати участь у бойових діях.

Про це заявив командир батальйону “Ахіллес” 92-ї бригади Юрій Федоренко. Своїми думками військовий поділився в інтерв’ю проєкту “Армія TV”

За словами Федоренка, військовозобов’язаними мають бути абсолютно всі українці. Тут не потрібен поділ на чоловіка та жінку: всі з 18 років.

Втім, участь у бойових діях комбат радить брати вже з 23 років – а не з 25, як зараз. Тобто він виступає за зниження мобілізаційного віку. 

“23-24 роки – саме те, що має бути (для війни – ред.). До цього часу кожен вже має мати військово-облікову спеціальність, має розуміти, як воно має бути і як воно працює”, – каже комбат. 

На його думку, якби так було до 24 лютого 2022 року – тобто до повномасштабного вторгнення РФ – то зброю до рук взяла би вся Україна. І такою кількістю людей можна було б “забезпечити кращий результат” при меншій кількості втрат. Але цього не сталося.

Мобілізація жінок в Україні

Зазначимо, що Федоренко фактично пропонує “ізраїльський формат” для української держави. Адже в Ізраїлі, нагадаємо, уся молодь, як чоловіки, так і жінки, мають служити в армії. Наразі саме жіноча стать складає 40% кадрового складу Сил оборони Ізраїля та 25% їхнього офіцерського складу.

В Україні предметної розмови про масову мобілізацію жінок чи залучення їх до строкової служби наразі поки що не йдеться. Хоча до цього закликають окремі спікери.

Втім, є досить велика ймовірність, що в подальшому держава прийде і до цього. Зараз же існує перелік жінок, які мають стати на військовий облік. Серед них, зокрема, медики та фармацевти. Без обліку в ТЦК вони не зможуть працювати за спеціальністю. Також таких жінок штрафуватимуть за неоновлені дані.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росія передала США “секретний план“ з умовами завершення війни в Україні

Український журналіст, телеведучий та політик Дмитро Гордон повідомив основні тези "секретного плану", який планує реалізувати…

13 хв. ago

Знову дистанційка: батьків та школярів уже попередили

Учні шкіл у Львівській області ризикують розпочати навчальний рік у дистанційному форматі, якщо навчальним закладам не дозволять…

22 хв. ago

До кінця року служити підуть усі: у Раді попередили українців – пакуйте рюкзаки

У Комітеті Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки оцінили, скільки військовозобов'язаних громадян…

35 хв. ago

Російський моряк перейшов на бік України й спалив ракетний корабель ВМФ РФ

Головне управління розвідки Міноборони України сьогодні, 3 липня, провело пресконференцію спільно із Легіоном "Свобода Росії".…

37 хв. ago

Світла майже не буде: Укренерго на завтра зробило найжорсткіші графіки

Українці давно звикли жити в умовах блекауту. Тут "дякую" варто сказати сусідові зі Сходу - він…

40 хв. ago

Рішення остаточне: тарифи на газ і світло піднімуть ще раз

Українцям підвищать тарифи на газ та електроенергію. Таку домовленість містить оновлений Меморандум, який українська влада підписала…

44 хв. ago