Українські HIMARS вдарили по Бєлгородській області: знищено ЗРК С-400 (відео)

Одразу після того, як США дали дозвіл Україні бити їхньою зброєю по території РФ, Сили оборони атакували базу ЗС РФ в Бєлгородській області. Для атаки використали HIMARS. Про це повідомляє видання Forbes. 

Зазначається, що російські ЗМІ зафіксували звуки сирен повітряної тривоги та вогняні пуски батарей ППО, коли українські ракети прямували в бік міста Бєлгород.

“Незрозуміло, скільки шкоди завдав рейд, і, що більш важливо, скільки шкоди було завдано військовим цілям”, — йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що прагнення українців цілком очевидне — Бєлгород і прилеглі міста є базою для операцій північного угруповання військ російської армії, яке з 10 травня атакує українські прикордонні міста, ймовірно, з метою прорвати українські рубежі та просунутися в бік Харкова.

За три тижні запеклих боїв це угруповання російських військ дорогою ціною захопило ланцюг прикордонних сіл і перетворило місто Вовчанськ, яке розташоване за кілька кілометрів на південь від кордону, на поле битви.

“Завдаючи удари по Бєлгороду та області, українці розмили північне угруповання сил — і це нібито нове ударне угруповання — без необхідності воювати з росіянами вулиця за вулицею у Вовчанську. Постійне та руйнівне бомбардування російських баз у Бєлгороді потребує HIMARS, ATACMS та плануючих бомб, наданих США”, — пише видання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Начальник ТЦК назвав “бусифікацію” міфом: українці в коментарях шоковані

У соціальних мережах активно обговорюють відео де чоловіки примусово доставляються ТЦК. Ці ролики вже створили…

6 хв. ago

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

17 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

26 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

38 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

47 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

57 хв. ago