Українські HIMARS вдарили по Бєлгородській області: знищено ЗРК С-400 (відео)

Одразу після того, як США дали дозвіл Україні бити їхньою зброєю по території РФ, Сили оборони атакували базу ЗС РФ в Бєлгородській області. Для атаки використали HIMARS. Про це повідомляє видання Forbes. 

Зазначається, що російські ЗМІ зафіксували звуки сирен повітряної тривоги та вогняні пуски батарей ППО, коли українські ракети прямували в бік міста Бєлгород.

“Незрозуміло, скільки шкоди завдав рейд, і, що більш важливо, скільки шкоди було завдано військовим цілям”, — йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що прагнення українців цілком очевидне — Бєлгород і прилеглі міста є базою для операцій північного угруповання військ російської армії, яке з 10 травня атакує українські прикордонні міста, ймовірно, з метою прорвати українські рубежі та просунутися в бік Харкова.

За три тижні запеклих боїв це угруповання російських військ дорогою ціною захопило ланцюг прикордонних сіл і перетворило місто Вовчанськ, яке розташоване за кілька кілометрів на південь від кордону, на поле битви.

“Завдаючи удари по Бєлгороду та області, українці розмили північне угруповання сил — і це нібито нове ударне угруповання — без необхідності воювати з росіянами вулиця за вулицею у Вовчанську. Постійне та руйнівне бомбардування російських баз у Бєлгороді потребує HIMARS, ATACMS та плануючих бомб, наданих США”, — пише видання.

Ольга Степанова

Recent Posts

До яких особистих даних військовозобов’язаних громадян може отримати доступ ТЦК

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг".…

26 хв. ago

Закликами до мирних переговорів Орбан намагається зірвати підтримку Україні – ISW

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан намагається переключити увагу західних країн з допомоги Україні на можливі мирні переговори з…

31 хв. ago

Джерело ціаніду: чому небезпечно їсти вишні з кісточками

Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми…

42 хв. ago

Атака безпілотників у Росії: влада готує евакуацію населення

Вночі 7 липня безпілотники атакували Воронезьку область РФ, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За його словами,…

47 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 7-9 липня: якою буде сонячна активність

Магнітні бурі впливають на атмосферний тиск, через це деякі люди можуть відчувати головний біль, втому…

1 годину ago

Занепокоєння та страх: союзники США не вірять, що Байден проживе ще чотири роки

Союзники Сполучених Штатів у приватних розмовах висловлюють гостру занепокоєність станом здоров'я президента США Джозефа Байдена. Їх…

1 годину ago