Нідерланди дозволили Україні використовувати F-16 для ударів по території РФ

Винищувачі F-16, які Нідерланди планують передати Україні, можуть бути використані для завдавання ударів по цілях на території Російської Федерації. Про це заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен в інтерв’ю Politico.

Оллонгрен запевнила, що Нідерланди не запроваджуватимуть обмеження, як це було у випадку з Бельгією, де прем’єр-міністр Александр Де Кроо попередив Київ не атакувати на F-16 цілі в повітряному просторі Росії. За словами посадовиці, «не існує обмежень у бельгійському стилі».

«Ми застосовуємо той самий принцип, який ми застосовували до будь-якого іншого постачання можливостей: щойно ми передаємо їх Україні, вони можуть їх використовувати. Ми лише просимо їх дотримуватися міжнародного права і права на самооборону, як зазначено в Статуті ООН, а це означає, що вони використовують його для досягнення військових цілей, яких їм необхідно досягти з метою самооборони», – додала вона.

Незабаром Оллонгрен піде з посади міністра оборони Нідерландів. Зокрема, вона висловила сподівання, що новий уряд країни продовжить підтримувати НАТО та Україну.

«Я думаю, дуже важливо, щоб ми продовжували відігравати цю роль. У програмі нового уряду я побачила, що підтримка України буде продовжуватися, що новий уряд також цінує Європейський Союз, НАТО тощо», – зазначила міністр.

Ольга Степанова

Recent Posts

Материв і бажав смерті: в Одесі тренер образив військового, але одразу поплатився

В Одесі фітнес-тренер обматерив військового, який служив у 53-й бригаді ЗСУ та побажав йому смерті.…

9 хв. ago

Україна по вуха у боргах перед МВФ: більше нас набрала лише одна країна

Борг перед МВФ, який має Україна, досяг майже 14 мільярдів доларів. На сьогодні це –…

12 хв. ago

Стилісти показали найкраще взуття для літа: візуально подовжує ноги та вписується у будь-який образ

Сучасним модницям пропонують безліч видів літнього взуття, яким можна доповнити літній образ. Але стилісти стверджують,…

25 хв. ago

Отруйна змія померла після укусу чоловіка: як це сталося

В Індії змія вкусила чоловіка, але він не розгубився і тричі вкусив її у відповідь. Рептилія померла,…

30 хв. ago

Портрет короля Чарльза і королеви Камілли з принцами Вільямом спантеличив підданих. Фото

Члени сім’ї монархів Великої Британії поділилися історичним портретом, зробленим під час щорічного Королівського тижня в…

38 хв. ago

Бачили навіть в Україні. Над Туреччиною пронісся яскравий зелений метеорит

У ніч проти 6 липня в небі над Туреччиною зафіксували яскравий зелений метеорит. Його бачили над Анкарою, Стамбулом, Бурсою,…

55 хв. ago