“Україна на межі, важко як ніколи”: Скібіцький попередив про масштабний наступ на Харків та Суми

Ситуація в Україні стає все більш напруженою з кожним днем, і прогнози Вадима Скібіцького, заступника начальника ГУР, лише підтверджують цей факт. За його словами, війна не вирішиться лише на полі бою. Незважаючи на зусилля, які здійснюються українськими військовими та їхніми союзниками, перемога над російськими силами не означає кінця конфлікту. Це лише один із етапів у боротьбі за вигідне становище на політичній арені. Щодо цього Скібіцький висловився в інтерв’ю The Economist.

Зараз обидві сторони активно ведуть бої, прагнучи найкращого результату для себе. Але навіть якщо вдалося б відкинути російські війська назад, це не спричинило б закінчення війни. Ключові переговори, які могли б призвести до довгоочікуваного світу, мабуть, розпочнуться лише у другій половині 2025 року. Це демонструє, що шлях до мирного вирішення конфлікту буде довгим і тернистим.

За прогнозами Скібіцького, наступ з боку росії розпочнеться наприкінці травня чи на початку червня. Російська армія діє як єдине ціле, з чітким планом та єдиним командуванням. Вона продовжуватиме здійснення плану окупації Донбасу, і успіх цього наступу визначатиметься місцем і часом наступних ударів російських сил.

Окрім цього, росія готується до наступу у Харківській та Сумській областях на північному сході країни. Російське угруповання, розміщене біля кордону з Харковом, налічує 35 000 військовослужбовців, але планується збільшення цієї кількості до 50 000-70 000. Але й це, на думку експертів, може бути недостатньо для захоплення великого міста.

Таким чином, ситуація в Україні залишається вкрай серйозною та непередбачуваною. Перемога у цій війні вимагатиме не лише військових дій, а й серйозних переговорів та зусиль світової спільноти. Необхідно шукати мирне вирішення цього конфлікту, інакше його наслідки можуть бути катастрофічними для всього регіону.

Ольга Степанова

Recent Posts

Співачка Валерія разом з чоловіком Йосипом Пригожиним, які підтримали війну в Україні, покинули РФ

Російська співачка Валерія та її чоловік, продюсер Йосип Пригожин, покинули Російську федерацію та виїхали за…

4 хв. ago

Яким бачать завершення війни в Україні європейці: оприлюднено дані опитування

Третій рік війни в Україні та деяке просування Росії на полі бою не вплинуло ні на рішучість…

7 хв. ago

Родичі київських чиновників втекли за кордон від мобілізації за допомогою дітей-сиріт

Київські посадовці відправляли своїх близьких родичів за кордон, як супроводжуючих для дітей-сиріт, та дітей позбавлених…

13 хв. ago

Кличку Дубінського та його зустріч у Петербурзі з ГРУшниками підтвердив свідок

Екснардеп Андрій Деркач та колишній "Слуга народу" Олександр Дубінський могли підтримувати зв’язок із Головним управлінням…

20 хв. ago

Chery представила недорогий позашляховик із запасом ходу 1400 км (фото)

Chery представила гібридний кросовер Fulwin T10. Новинка надійде у продаж у Китаї вже з 14…

24 хв. ago

Антитренди літа 2024. Які речі краще не носити та чим їх замінити

Літо у самому розпалі, а кругообіг трендів не перестає дарувати нам нові теми для розмов.…

27 хв. ago