На війну тих, кому за 60: В Раді вже готують новий законопроект про мобілізацію пенсіонерів

Не встигли у Верховній Раді ухвалити оновлений законопроект про мобілізацію, як народні обранці від “Слуги народу” вже взялися за нові проекти на благо українців. Так, народний депутат “Слуги народу” Мар’яна Безугла планує створити новий законопроект, у якому на військову службу забиратимуть навіть після 60 років. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Ентузіазму деяких представників правлячої партії можна лише позаздрити. Щоб мобілізація в Україні відбувалася якомога ефективніше, народний депутат Мар’яна Безугла пропонує створити новий законопроект. Цей документ, за її задумом, має торкнутися тих громадян, які переступили 60-річний рубіж і, згідно з поправками до закону, не можуть бути мобілізовані через вікові обмеження.

Мар’яна Безугла запропонувала ідею дозволити громадянам із категорії “за 60” йти на військову службу як добровольці, опублікувавши відповідний пост в соцмережі. Народна обраниця відкрила коментарі, надавши можливість користувачам внести свою конструктивну критику щодо такої пропозиції. Також Мар’яна Безугла пропонує українцям обговорити, які норми у статуті ЗСУ слід змінити чи прибрати.

Депутат попередила, що всі коментарі будуть удостоєні уваги і ретельно відокремлені від непотрібних думок користувачів.

Повідомлення Мар’яни Безуглої. Фото: скріншот Facebook

Варто зазначити, що прості українці без особливого ентузіазму сприйняли ідею народної обраниці та обрушили на неї шквал критики. Користувачі запропонували їй спочатку розібратися з тим, чому старі закони не працюють, а не братися за нові, а також із явним сарказмом запитали, коли воюватиме її батько.

Серед простих громадян знайшлися й ті, хто стверджував, що така ініціатива – просто знущання, а з ідеї виграти війну за допомогою пенсіонерів та людей з інвалідністю нічого не вийде.

Крім того, коментатори запропонували Мар’яні Безуглой спочатку узаконити поняття “добровольця” і нагадали, що чоловіки в середньому живуть до 62 років. Також користувачі вважають, що представникам влади теж не завадило б піти на військову службу, а самій Мар’яні Безуглой взяти творчу відпустку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

14 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

19 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

19 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

19 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago