ЗСУ контратакують на півночі та ворог зазнає втрат на сході – звіт ISW

На тлі активних наступальних дій ЗСУ в Курській області, російські окупанти зосередили основні зусилля на захопленні Донецької області. На Харківщині та Луганщині ворог також продовжує наступальні операції, маючи обмежений успіх. Про це йдеться у звіті ISW.

Операція ЗСУ в Росії

У Курській області українські війська продовжували наступальні дії на захід від українського виступу, але без просування. Росіяни стверджують про відбиття українських атак та просування на південний схід від Суджі. Росія значно збільшила чисельність свого угруповання в Курській області, але має проблеми з ефективним використанням живої сили.

Харківська область

У Харківській області російські війська намагаються відкинути українські сили від кордону з Бєлгородською областю та наблизитися до Харкова. Нещодавно їм вдалося досягти незначного просування у Вовчанську, але українські захисники відбили атаку, завдавши ворогу втрат у техніці. На північ від Харкова росіяни також проводять обмежені наступальні операції, але поки що без значних успіхів.

Луганська область

На Луганщині ворог продовжує наступальні дії на північний захід від Кремінної та на захід від Сватового. Підтверджено незначне просування росіян на захід від Макіївки. Заяви РФ щодо просування на південь від Макіївки та захоплення Вишневого потребують перевірки. Важкі бої тривають на північний схід від Куп’янська, на південний схід від Куп’янська, на північний захід від Сватового, на захід від Сватового, на північний захід від Кремінної та на південний захід від Кремінної.

Донецька область

У Донецькій області російські війська продовжують наступальні операції на північний схід від Сіверська та на схід від Сіверська, але без підтверджених успіхів. На Часів Ярському напрямку також тривають бої. Російським військам вдалося досягти незначного просування до Торецька. Ворог продовжує наступальні операції на схід і південний схід від Покровська, повідомляється про просування в районі Цукуриного та Миколаївки. Заяви РФ щодо захоплення Крутого Яру потребують підтвердження. Тривають бої на захід від Донецька, на південний захід від Донецька та в районі кордону Донецько-Запорізької області.

«Південна вісь»

Росіяни здійснили обмежені наземні атаки в західній Запорізькій області, але без підтвердженого просування. Російські обстріли призвели до відключення однієї з ліній електропередач ЗАЕС, що поставило станцію на межу знеструмлення. На Херсонщині активних бойових дій не зафіксовано.

Романчук Микола

Recent Posts

Соцмережа X втратила левову частку своєї вартості відтоді, як її очолив Маск

Вартість соціальної мережі X впала більш ніж на 75% порівняно з тим, коли власник-мільярдер Ілон Маск купив…

4 хв. ago

Для поляків і чехів окупація України не є смертельною: красномовні заяви лідерів

Східноєвропейські сусіди України останнім часом наговорили чимало цікавого, що повною мірою характеризують їх, а також…

12 хв. ago

Хіба що не їв немовлят: P. Diddy додали звинувачення у ще одному мерзенному знущанні

Музичному продюсеру P. Diddy. пред'явлено ще 120 скарг на сексуальне насильство. Серед них ймовірна жертва, яка стверджує,…

20 хв. ago

98% громадян планують провести зиму в Україні, – опитування

98% українців не планують залишати Україну в осінньо-зимовий період, попри ракетні удари по енергетичних об’єктах…

30 хв. ago

Анджеліну Джолі запідозрили в романі з молодшим на майже 10 років відомим репером

Американську акторку Анджеліну Джолі запідозрили в романі з британським репером Akala, який молодший за неї на дев'ять років.…

41 хв. ago

Найпопулярніші країни Європи серед біженців з України: як змінилась ситуація за рік

У країнах Європейського Союзу перебуває близько 4,5 млн українських біженців. Найпопулярнішою країною для біженців з…

49 хв. ago