Ворог поклав око на Запоріжжя: куди заводить резерви для захоплення нових територій

Запоріжжя має важливе значення для російських окупантів через його стратегічне та логістичне розташування, заявив в ефірі Freedom колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж.

За його словами, південний напрямок, зокрема Запорізьке і Херсонське угруповання, виконує роль альтернативного шляху постачання для Криму, особливо якщо ЗСУ повністю заблокують Керченський міст та поромні переправи. Тому, підкреслив експерт, Запоріжжя є стратегічним і логістичним центром, важливим для будівництва залізниці та забезпечення військових дій у цьому напрямку. Маломуж додав, що Сили оборони завдають постійних ударів на близькій відстані, що змушує ворога відсувати наші війська. Також окупанти намагаються захопити нові території поблизу Гуляй-Поля та Роботиного, додав експерт.

За даними Маломужа, ворог підготував понад 5 тисяч нових солдатів для атаки в районі Роботиного, проте українські Сили оборони бачать ці маневри та завдають ударів на відстані.

“Ми вогнем знищуємо велику кількість — це сотні-сотні людей на день. Тому в цей момент спроба комбіновано діяти. Це завдання ударів КАБами, це завдання ударів реактивно-мінометними системами до 40 км, далекобійною артилерією і, звичайно, це постійні удари дронами. Ось тому такі комбіновані підходи, вони передбачають, що послаблять наші позиції, це призведе до великих втрат, ми будемо відступати. І, звичайно, комбіновані атаки живої сили. Це просування на різних механізованих засобах: квадроциклах, мотоциклах, мопедах навіть, велосипедах. Ну, і атаки невеликими групами”, — розповів генерал.

Маломуж також зазначив, що ворог застосовує комбіновані удари з повітря та реактивних систем, щоб забезпечити просування піхоти та захоплення нових рубежів. Водночас, окупанти намагаються знайти слабкі місця в обороні України за допомогою розвідки, однак українські сили розвідки та технічного контролю ефективно протидіють їхнім спробам.

Романчук Микола

Recent Posts

7 трендових сумок, які ми носитимемо цієї осені (фото)

У гардеробі кожної жінки одним із головних і невід'ємних аксесуарів зажди була і залишається сумка,…

8 хв. ago

В Одесі працівники ТЦК брали «штурмом» автомобіль: водій провіз одного з них на капоті

В Одесі трапився інцидент між співробітниками територіального центру комплектування (ТЦК) та водієм, якого вони намагались…

20 хв. ago

Реальний прожитковий мінімум в Україні втричі більший, ніж закладений у бюджет, — Підласа

Під час розрахунків бюджету від категорії "прожитковий мінімум" варто відмовитися взагалі. Таку думку "Інтерфакс-Україна" висловила голова бюджетного…

29 хв. ago

Учені закликають терміново летіти до Урана: супутники крижаної планети можуть бути населені

Останні два роки вчені наполягають на тому, щоб NASA або інші космічні агентства відправили дослідницьку…

40 хв. ago

Створено вітряну електростанцію для виробництва енергії майбутнього: вистачить на тисячоліття

Найперша велика морська вітряна електростанція в США, Vineyard Wind 1, має забезпечити електроенергією понад 400…

49 хв. ago

Втрата Вугледара породжує питання до стратегії Києва, – WELT

Захоплення Вугледара наразі дає сумнівні вигоди Росії, враховуючи ціну, за яку було здобуто це місто. Але…

57 хв. ago