Ворог поклав око на Запоріжжя: куди заводить резерви для захоплення нових територій

Запоріжжя має важливе значення для російських окупантів через його стратегічне та логістичне розташування, заявив в ефірі Freedom колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж.

За його словами, південний напрямок, зокрема Запорізьке і Херсонське угруповання, виконує роль альтернативного шляху постачання для Криму, особливо якщо ЗСУ повністю заблокують Керченський міст та поромні переправи. Тому, підкреслив експерт, Запоріжжя є стратегічним і логістичним центром, важливим для будівництва залізниці та забезпечення військових дій у цьому напрямку. Маломуж додав, що Сили оборони завдають постійних ударів на близькій відстані, що змушує ворога відсувати наші війська. Також окупанти намагаються захопити нові території поблизу Гуляй-Поля та Роботиного, додав експерт.

За даними Маломужа, ворог підготував понад 5 тисяч нових солдатів для атаки в районі Роботиного, проте українські Сили оборони бачать ці маневри та завдають ударів на відстані.

“Ми вогнем знищуємо велику кількість — це сотні-сотні людей на день. Тому в цей момент спроба комбіновано діяти. Це завдання ударів КАБами, це завдання ударів реактивно-мінометними системами до 40 км, далекобійною артилерією і, звичайно, це постійні удари дронами. Ось тому такі комбіновані підходи, вони передбачають, що послаблять наші позиції, це призведе до великих втрат, ми будемо відступати. І, звичайно, комбіновані атаки живої сили. Це просування на різних механізованих засобах: квадроциклах, мотоциклах, мопедах навіть, велосипедах. Ну, і атаки невеликими групами”, — розповів генерал.

Маломуж також зазначив, що ворог застосовує комбіновані удари з повітря та реактивних систем, щоб забезпечити просування піхоти та захоплення нових рубежів. Водночас, окупанти намагаються знайти слабкі місця в обороні України за допомогою розвідки, однак українські сили розвідки та технічного контролю ефективно протидіють їхнім спробам.

Романчук Микола

Recent Posts

Оренда житла в Україні: у яких містах найбільше зросли ціни

За останні вісім місяців ринок оренди житла продовжує відновлюватися, а ціни – зростати. Загальною тенденцією стало зростання…

6 хв. ago

“Український легіон” без українців: в Польщі засмучені кількістю добровольців

У Польщі створили "Український легіон", до якого можуть записатися всі охочі українці. Втім, з моменту…

14 хв. ago

Королева Камілла відмовила короля Чарльза ІІІ від зустрічі з Гаррі

Королева Камілла не рекомендувала королю Чарльзу III примиритися з його сином, принцом Гаррі. Про це пише Daily…

23 хв. ago

“Дощ йде тижнями”: як люди живуть у найвологішому місті на планеті

Індія як країна контрастів відома своїми дивовижними історичними пам’ятками, еклектичною та смачною кухнею, яскравими фестивалями…

32 хв. ago

Коли осінні канікули в школах України і де їх можуть скасувати

Українські школярі деяких регіонів залишаться без осінніх канікул, проте матимуть довші зимові. Згідно з рішенням…

40 хв. ago

Військовий облік жінок: до чого готуватися у жовтні

Згідно з чинним законодавством України, жінки зобов'язані стати на військовий облік з жовтня 2024 року.…

47 хв. ago