Терміни підтискає погода: якому місту загрожує оточення після Вугледара, — OSINT-аналітик

Після захоплення міста Вугледар у Донецькій області ЗС РФ рушать далі. Деталями 1 жовтня в інтерв’ю NV поділився OSINT-аналітик та військовий оглядач Віталій Кононученко.

З його слів, ворог може вдатися до спроб оточити Курахове. Місто якраз розташоване між двома напрямками, з яких атакують окупанти, тобто між Вугледаром та Гірником–Українськом–Селидовим.

Згадані населені пункти на мапі бойових дій Фото: Deep State

“І я думаю, що зараз головний намір росіян — це вийти на Курахове ще до настання холодів, до настання поганої погоди. Але у цьому випадку саме ці метеорологічні умови грають на нашу користь”, — зазначив експерт.

Він пояснив, що через місяць настане сезон холоду та дощів. Можливо, це станеться навіть раніше. Така зміна погоди має значно сповільнити просування ЗС РФ.

“Вони це розуміють, зокрема через це намагаються зараз взяти свій максимум і атакувати з тою силою, яка взагалі тільки можлива”, — підкреслив Кононученко.

Він підтвердив, що у цьому районі є фортифікації. Однак, зі слів аналітика, досвід показує, що доволі укріплену лінію оборони теж можливо взяти. Коли окупанти застосовують “величезну кількість” КАБів, артилерії та FPV-дронів, ці цілі стають досяжними.

“Але, коли в них не буде можливості побудувати свою логістику, коли в них не буде можливості застосовувати велику кількість гусеничної бронетехніки, яка буде грузнути в багні, то це, безумовно, зіграє свою роль”, — зауважив оглядач.

Він нагадав, що ЗС РФ проводили свої масштабні атаки або влітку, тобто “за нормальної погоди”, або взимку, коли земля була кам’яна.

“Тобто осінь або рання весна для цього не підходить — для масштабних наступів полями. І тому саме на це, на мою думку, сподівання і надія”, — додав Кононученко.

Романчук Микола

Recent Posts

Росіяни вихваляються першим застосуванням в Україні вакуумної бомби

Російська окупаційна армія, з непідтвердженою інформацією, вперше застосувала в Україні вакуумну бомбу ОДАБ-9000. У соцмережах поширюють…

7 хв. ago

Оренда житла в Україні: у яких містах найбільше зросли ціни

За останні вісім місяців ринок оренди житла продовжує відновлюватися, а ціни – зростати. Загальною тенденцією стало зростання…

16 хв. ago

“Український легіон” без українців: в Польщі засмучені кількістю добровольців

У Польщі створили "Український легіон", до якого можуть записатися всі охочі українці. Втім, з моменту…

24 хв. ago

Королева Камілла відмовила короля Чарльза ІІІ від зустрічі з Гаррі

Королева Камілла не рекомендувала королю Чарльзу III примиритися з його сином, принцом Гаррі. Про це пише Daily…

33 хв. ago

“Дощ йде тижнями”: як люди живуть у найвологішому місті на планеті

Індія як країна контрастів відома своїми дивовижними історичними пам’ятками, еклектичною та смачною кухнею, яскравими фестивалями…

42 хв. ago

Коли осінні канікули в школах України і де їх можуть скасувати

Українські школярі деяких регіонів залишаться без осінніх канікул, проте матимуть довші зимові. Згідно з рішенням…

50 хв. ago