“Наказу не було”: військові розповіли, що відбувається у Вугледарі

Бої за Вугледар продовжуються, а місто остаточно захоплене не було. При цьому українські війська не одержували наказу на відступ.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на свої джерела у 72-й бригаді, яка утримує місто. Там зазначили, що більшість міста перебуває під контролем окупантів, але українські підрозділи все ще ведуть бої за деякі ділянки міста.

“Наказу про вихід із міста бригада не отримувала”, — сказало джерело видання.

До цього командир підрозділу БПЛА із 72-ї бригади Андрій Назаренко говорив, що під час боїв за місто росіяни втратили дев’ять бригад. Наразі українським силам там протистоїть п’ять російських бригад.

“Ви повинні розуміти, що наша бригада стоїть, бореться, робить все, щоб триматися. А ворог щотижня приводить нові свіжі війська, добре навчені, тактично навчені, які намагаються, попри втрати живої сили та техніки, отримати такий бажаний йому Вугледар”, — сказав він.

За його словами, прорив росіян швидким не був, оскільки на захоплення більшої частини міста пішло близько шести місяців. Загалом оборона Вугледару вже тримається понад два роки.

Як повідомлялося раніше, інформацію про повне захоплення Вугледара було оприлюднено аналітичним ресурсом DeepState. Водночас військові кажуть, що про ситуацію у місті було відомо вже давно і на даному етапі тримати там війська безглуздо.

Романчук Микола

Recent Posts

Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз

Командир підрозділу ударних безпілотників Ігор Луценко пропонує відмовитися від ідеї фіксованих термінів служби на користь…

1 годину ago

Підполковник запасу ЦАХАЛ розповів, як Ізраїль відбивав масовану атаку Ірану

Іран завдав потужного ракетного удару по Ізраїлю. Для атаки Тегеран використав сотні балістичних ракет. В…

2 години ago

На пенсію треба збирати самостійно: держава платитиме копійки

В Україні вже 20 років анонсують масштабну пенсійну реформу, але її досі не втілено. Пенсії в Пенсійному…

2 години ago

Під Москвою застрелили колишнього “міністра” “ЛНР”: цікаві подробиці

У Росії в Підмосков'ї з вогнепальним пораненням голови знайшли "екс-міністра" палива, енергетики та вугільної промисловості…

3 години ago

Пенсії та зарплати стануть меншими: що готує влада українцям

Уряд України запропонував заморозити мінімальні пенсії, зарплати та прожитковий мінімум на наступні три роки, починаючи…

3 години ago

Долар по 45 гривень до кінця 2024 року: експерт розповів, до якого курсу готуватись українцям

Усі українці звернули увагу на те, що при затвердженні бюджету нашої країни на 2025 рік…

3 години ago