Нафарбований Арестович заявив, що після Вугледару росіяни вийдуть до Дніпра за 2-3 місяці

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович, який втік за кордон, зробив чергову резонансну заяву щодо ситуації на фронті. За його словами, якщо ситуація продовжуватиме розвиватися таким самим чином, український фронт може обвалитися протягом найближчих 2-3 місяців, максимум чотирьох місяців. А російські війська вийдуть на кордони Дніпра, Харкова-Полтави і Запоріжжя.

Про це Арестович сказав під час ефіру з Миколою Фельдманом 1 жовтня. Саме в цей час українські військові відходили з Вугледару.

“Через 2-3 місяці саме (максимум 4 місяці), фронт, який зараз обсипається на двох напрямках, а на трьох повільно відступає, буде сипатися на 6-7 напрямках. І цей потік стане неконтрольованим. Це означає колапс фронту, перфорації у багатьох місцях, де Росія до нас зможе застосувати нові прийоми та способи боротьби. [Буде] масове застосування підрозділів спецпризначення у наших тилах і їх паралізація. Перехоплення, обходи і так далі. Тобто війна перейде у маневрену, яку жодними FPV-дронами вже неможливо буде зупинити. І якщо це паралізує наc, це призведе до колапсу і поваленню фронту, як таковому”, – заявив Арестович.

Він також додав, що падіння фронту може призвести до того, що російські війська вийдуть до Харкова, Полтави, Дніпра та Запоріжжя. За словами Арестовича, це означатиме втрату основних промислових центрів України.

“Тобто коли всі ці люди у формі, всі ці 700 тисяч людей з автоматами пушками не зможуть утримувати лінію фронту, противник почне стрімко просуватися вглиб, відрізаючи Харків, виходячи до Полтави, до Дніпра, Запоріжжя і так далі. Мова піде про втрату основних промислових і фундаментальних центрів України. Цього хочуть?”, – додав він.

Арестович підкреслив, що втрата Вугледару, а також важка ситуація навколо Покровська, Куп’янська, Торецька та Курахового є лише початком катастрофи. Він звернув увагу на відсутність підготовленого стратегічного резерву піхоти і зазначив, що на момент, коли його потрібно було створювати, це не було зроблено через тривалі політичні дебати.

“Мотивація у військах низька через внутрішню політику, корупційні скандали, обмеження для громадян і неефективне управління”, – підсумував він.

Він зазначив, що нинішня ситуація є наслідком хибного розуміння обстановки та несвоєчасно прийнятих рішень, які могли б кардинально змінити перебіг війни. На його думку, час для таких рішень минув, і тепер єдиним виходом є припинення війни.

“Час пішов і тепер єдиний вихід – це тверезіти, зупиняти війну і розпочинати повну реорганізацію державної системи згідно з тими викликами, які перед нами є і будуть, а також залежно від цілей і завдань, які ще потрібно поставити”, – підсумував він.

Цікаво, що під час виступу Арестович з’явився в ефірі з нафарбованими щічками та підведеними очима, що викликало питання про його впевненість у власних словах. Бо ж навіщо приховувати обличчя під шаром косметики – незрозуміло. Хоча, можливо, він очікував включення зі студії, де грим використовують під час телетрансляцій, але його ввімкнули на вебкамеру. 

Заяви Арестовича та його позиція про переговори України з РФ

Колишній радник Офісу президента заявляв, що якби він був президентом Росії, то проводив би зовнішню політику, схожу на путінську, і був би готовий розпочати “хоч десять воєн заради суверенітету”. При цьому він розкритикував Путіна за знищення ліберальної опозиції та прав людини. Арестович також зізнався, що на місці будь-якого російського правителя робив би все можливе для збереження могутності країни.

У інтерв’ю з Ксенією Собчак він казав, що заради миру на компроміс доведеться йти як Росії, так і Україні. При чому всім сторонам потрібно забути слова “перемога”, “поразка” та “компроміс” та взяти за основу фразу “реальні інтереси”. Ексрадник Офісу президента наголошував, що обидві сторони мають визнати, що у кожної з них є реальні державні інтереси. І на основі цих інтересів можна створювати “нову систему”. 

Раніше він критикував Україну за те, що вона “не хоче мінятися”. Блогер навів приклад недавнього ультиматуму президента РФ Володимира Путіна і заявив, що це ще “помірна пропозиція” і далі буде гірше. Перед цим Арестович заявляв, що починаючи з 1970-х років, у світі розпочалась розробка війн нового типу. І у цьому новому виді ведення війни, завданням не є перемога на фронті.

Романчук Микола

Recent Posts

Гетманцев пропонує оподатковувати всі посилки з-за кордону

Норму про несплату податку на додану вартість при отриманні посилки з-за кордону вартістю менш як…

2 хв. ago

У Японії в аеропорту вибухнула бомба: скасували понад 80 авіарейсів

У Японії, в аеропорту Міядзакі, скасовано понад 80 рейсів через вибух на рульовій доріжці американської бомби…

19 хв. ago

Британська акторка за тиждень переспала із понад сотнею студентів та їх батьками

25-річна британка Бонні Блу від початку 2024 року вже мала інтимні стосунки із 200 партнерами.…

29 хв. ago

Небезпечна хвороба поширюється на Дніпропетровщині: масово хворіють діти

Кожні 3-4 роки в Україні спостерігаються спалахи кашлюку. Зараз одним із осередків стала Дніпропетровська область. У…

38 хв. ago

Замість бензину українцям продавали “бодягу”: де заливали підроблене пальне

Правоохоронці викрили на Львівщині незаконний продаж фальсифікованого пального – зокрема, бензину. Зловмисники реалізовували його через…

46 хв. ago

Міноборони запровадить нові повістки в Україні: що зміниться

В Україні вже почали тестування функціональність повісток з QR-кодом, повідомила в коментарі DOU заступниця міністра оборони з питань цифровізації…

54 хв. ago