М’яка капітуляція: у Зеленського прокоментували ідею “заморозки” бойових дій

Є єдиний спосіб, як правильно закінчити війну РФ проти України та ідея “заморозки” протистояння не входить до цього плану. Детальніше про це висловився радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі “24 каналу“.

За його словами, якщо під час так званого призупинення війни окуповані регіони України будуть далі контролюватися противником, це стане для України “м’якою капітуляцією”, а Росія вважатиме себе переможницею і нічого не змінить у своїй політиці. Відповідно, Кремль не відмовиться від свого бажання знищити Україну.

Також за такого сценарію не припиниться терор щодо жителів захоплених територій, продовжує радник глави ОП. У результаті вийде, що держава, яка почала незаконну війну, залишиться безкарною, а Україна продовжить страждати.

“Ми можемо фіналізувати війну тільки за умови, якщо будемо дотримуватися положень міжнародного права. Це означає відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Також Росія має бути покарана за сам факт агресії та всі злочини, які були вчинені”, — заявив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, 1 жовтня повідомлялося, що Україна стала більш відкритою в питанні переговорів із РФ щодо територіальних поступок, про що написали у Financial Times. Дипломати у спілкуванні з американськими журналістами заявили, що нинішній міністр закордонних справ України Андрій Сибіга показав більш прагматичний підхід, ніж його попередник Дмитро Кулеба.

Пізніше в МЗС спростували інформацію FT про територіальні поступки. У міністра Андрія Сибіги під час перебування у США не було жодних переговорів або зустрічей, на яких обговорювали компроміси щодо територій, зазначив речник зовнішньополітичного відомства Георгій Тихий.

Романчук Микола

Recent Posts

Росіяни вихваляються першим застосуванням в Україні вакуумної бомби

Російська окупаційна армія, з непідтвердженою інформацією, вперше застосувала в Україні вакуумну бомбу ОДАБ-9000. У соцмережах поширюють…

16 секунд ago

Оренда житла в Україні: у яких містах найбільше зросли ціни

За останні вісім місяців ринок оренди житла продовжує відновлюватися, а ціни – зростати. Загальною тенденцією стало зростання…

9 хв. ago

“Український легіон” без українців: в Польщі засмучені кількістю добровольців

У Польщі створили "Український легіон", до якого можуть записатися всі охочі українці. Втім, з моменту…

17 хв. ago

Королева Камілла відмовила короля Чарльза ІІІ від зустрічі з Гаррі

Королева Камілла не рекомендувала королю Чарльзу III примиритися з його сином, принцом Гаррі. Про це пише Daily…

26 хв. ago

“Дощ йде тижнями”: як люди живуть у найвологішому місті на планеті

Індія як країна контрастів відома своїми дивовижними історичними пам’ятками, еклектичною та смачною кухнею, яскравими фестивалями…

35 хв. ago

Коли осінні канікули в школах України і де їх можуть скасувати

Українські школярі деяких регіонів залишаться без осінніх канікул, проте матимуть довші зимові. Згідно з рішенням…

43 хв. ago