Не вистачить до 2025 року: оглядач пояснив причину рекордних втрат РФ у серпні

Російське командування намагається компенсувати дефіцит бронемашин, які втрачаються на війні в Україні і їх немає звідки взяти. Саме цим пояснюється раптове зростання кількості підірваних автомобілів ЗС РФ, про яке звітує Генштаб ЗСУ. Про що говорить інфографіка втрат росіян військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко розповів на сторінці Facebook.

Коваленко проаналізував дані про втрати ЗС РФ у серпні та протягом літніх місяців. Дані показують встановлення кількох рекордів у одних категоріях та відсутність рекордів в інших. Після цього він зробив три висновки. Перший — росіяни почали економити броньовану техніку, отже, наявний дефіцит. Другий — запаси бронемашин у РФ закінчаться до 2025 року. Третій — у засобах ППО також є дефіцит і він не поповнюється. Оглядач навів дані про втрати ворога і пояснив, як вони пояснюють його думку.

Згідно з інформацією Генштабу, у серпні росіяни встановили майже рекорд по втратах особового складу — є “мінус” 37 810 осіб (інформацію про втрати можна побачити на порталі “Мінфін”). При цьому серпень (коли почався прорив в Курській області) став другим за результативністю після травня (коли почався наступ РФ на Харківщині). Крім того, на другій позиції — втрати артилерійських систем: у серпні — це “мінус” 1 517 (у липні — лише на три більше, тобто 1 520), зауважив оглядач.

Втрати ЗС РФ – кількість живої сили у серпні 2024 рокуФото: Мінфін
Втрати ЗС РФ – кількість підірваних артсистем у серпні 2024 рокуФото: Мінфін

Також великі втрати росіян у спеціальній техніці та автомобілях, ідеться у дописі Коваленка. При цьому, по спецтехніці — рекорд за усі 2,5 роки війни (278 од.). Автотехніка за втратами на другому місці порівняно з липнем.

Втрати ЗС РФ – кількість підірваної спецтехніки у серпні 2024 рокуФото: Мінфін
Втрати ЗС РФ – кількість підірваних автомобілів у серпні 2024 рокуФото: Мінфін

З іншого боку, є дані про “не рекордні” втрати ЗС РФ у трьох категоріях: по танках (“мінус” 193 од.), по бойових бронемашинах (“мінус” 567 од.) та по РСЗВ (“мінус” 44 од.).

Втрати ЗС РФ – кількість підірваних танків у серпні 2024 рокуФото: Мінфін
Втрати ЗС РФ – кількість підірваних РСЗВ у серпні 2024 рокуФото: Мінфін

Коваленко пояснив “аномалії” по знищеній російській техніці. Підірвані автомобілі РФ говорять про те, що ворог дійсно відчуває дефіцит бронемашин, тому підвозить живу силу на малопристосованих машинах.

“На сьогодні ми вже можемо говорити про те, що російські окупанти скорочують застосування в зоні бойових дій ОБТ та ББМ. При цьому в категорії засобів ППО цей момент уже давно настав. Демілітаризація та денацифікація російської армії проходить строго за планом”, — підсумував оглядач.

Ольга Степанова

Recent Posts

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

1 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

25 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

34 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

41 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

46 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

53 хв. ago