Провели евакуацію і завезли нових: ЗС РФ готуються до нового штурму Вовчанська

У Харківській області ситуація залишається дуже складною, адже російські окупанти продовжують спроби штурмів з метою захоплення нових територій. Деталями поділилися представники ОТУ “Харків”.

За даними командування, війська противника, як і раніше, атакують позиції Сил оборони, і найбільша активність ЗС РФ проявляється в районі населеного пункту Вовчанськ, який росіяни бажають узяти під свій контроль.

“У Вовчанську ворог провів евакуацію санітарних втрат, здійснив внутрішню ротацію особового складу та здійснив забезпечення передових позицій боєкомплектом і провізією. У кварталі дев’ятиповерхівок проводить підготовчі заходи до штурмових дій”, — ідеться в повідомленні.

Крім того, продовжують в ОТУ “Харків”, під час одиночного переміщення ЗС РФ також намагаються накопичити особовий склад у підвальних приміщеннях, щоб надалі наступати на позиції Сил оборони.

Біля населеного пункту Глибоке було зафіксовано перегрупування штурмових груп та противник провів мінування місцевості. Загалом на місцевості за добу відбулося щонайменше 5 бойових зіткнень.

“Сили оборони України адекватно реагують на дії противника, на загрозливих напрямках посилюють підрозділи, що обороняються та продовжують знищувати живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів”, — ідеться в повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

8 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

16 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

27 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

36 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

44 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

51 хв. ago