Було 6, стало 5″: росіяни заявили, що збили перший F-16

Окупанти почали розповідати про один знищений західний винищувач і розмістили фото з нібито “підтвердженням” цієї інформації. Утім, цей кадр значно раніше публікували західні ЗМІ.

Російські окупанти заявили про перший збитий в Україні західний винищувач F-16. Публікацію про знищення західного винищувача поширили Z-телеграм-канали.

“Перший долітався. Х*хли, загадка: було 6, стало 5”, — написав один з російських телеграм-каналів.

В підтвердження цього автор публікації розмістив фото знищеного F-16. Нібито збитий літак впав на землю і зайнявся серед поля.

Знищеним ЗС РФ в Україні першим F-16 виявився літак Повітряних сил США, який впав 22 жовтня 2014 року в штаті Канзас. Винищувач отримав пошкодження, а його пілот тоді зміг катапультуватися.

Нагадаємо, що 31 липня стало відомо, що Україна отримала першу партію винищувачів F-16. Як зазначило видання Bloomberg, кінцевим терміном для передачі військових літаків американського виробництва був кінець липня, і цей строк було дотримано.

Згодом стало відомо, що Україна здійснила перші бойові вильоти на F-16, однак вони, поки що, використовувалися лише для “протиповітряної оборони”.Новини про прибуття F-16 з’явилися після того, як Росія здійснила одну з наймасовіших атак ударних БпЛА по території України від початку повномасштабного вторгнення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

3 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

12 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

25 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

35 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

47 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago