В Раді вважають, що Україна може легко відправити в окопи 200 тисяч українців до кінця року

За словами Романа Костенка, за поточних темпів мобілізації до кінця року укомплектують усі підрозділи. Але план з мобілізації тримається в суворій таємниці.

Якщо поточні темпи мобілізації не падатимуть, то мобілізаційні плани до кінця року будуть легко виконані, а це щонайменше 200 тисяч новобранців. Про це в коментарі “Київ24” розповів нардеп і секретар комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

“Мобілізаційні плани — секретні й таємні. Але, скажу загалом, якщо поточні темпи мобілізації не падатимуть, то ми легко ці плани виконаємо. Маються на увазі 200 тисяч, про які вони говорили. І взагалі, якщо в нас мобілізація триватиме так, як зараз, про це і військові говорили, то до кінця року ми укомплектуємо всі наші підрозділи. До етапу боєготовності. Це високий відсоток, якого, можливо, не було ніколи”, — пояснив нардеп.

Нагадаємо, що на військовозобов’язаних з 16 липня можуть чекати штрафи, заборони та блокування. За словами адвоката, якщо сума штрафу перевищить 160 тис. гривень, він може позбутися майна і рахунків. ТЦК можуть накладати штрафи неодноразово.

Також повідомлялося, що військовий експерт Павло Нарожний повідомив, що на передовій воюють 20-30%, а в більшості бригад не вистачає людей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

54 хв. ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

58 хв. ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

1 годину ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

1 годину ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

1 годину ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

1 годину ago