Командирам ЗСУ не вистачає мотивованих бійців: Сирський розповів про проблеми на фронті

Українські командири, які тримають лінію фронту на сході, намагаються наповнити підрозділи бійцями, які будуть дійсно корисними на війні. Крім мотивованості, вони повинні мати навички ведення бою під тиском БПЛА ворога. Про ситуацію на східному відтинку фронту і підрозділи ЗСУ, які його тримають, головнокомандувач Олександр Сирський 2 липня розповів у дописі на сторінці Facebook.

Сирський пояснив, що на сьогодні найважчі бої відбуваються на Покровському напрямку. До нього додався Торецький, де другий тиждень поспіль воюють бійці 95 бригади, які втримують ворога. Командувач пояснив, яка мета його поїздки — встановити основні потреби командирів, які протистоять підрозділам ЗС РФ, і розв’язати їх з мінімальною кількістю бюрократичних процедур. Під час розмови з командирами з’ясувалось, що вони потребують нових бійців, які були б дійсно мотивованими на боротьбу і мали необхідні знання та навички.

“Основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями”, — ідеться у дописі Facebook.

Наступ РФ – Сирський про поповнення підрозділі, 2 липня Фото: Скриншот

ЗС РФ кинули в наступ велику кількість бронетехніки, артилерії й FPV-дронів, крім того, вже встигли провести ротацію і замінити побиті штурмові підрозділи свіжими та укомплектованими. В таких умовах важливо, щоб українські військові навчились вести бій в умовах, коли лінія фронту насичена російськими дронами.

“Одним важливим напрямком змін є адаптація програми базової підготовки військовослужбовців щодо дій в умовах повного панування дронів на полі бою”, — наголосив Сирський.

Наступ РФ – Сирський про навчання бійців ЗСУ 2 липня Фото: Скриншот
Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

10 хв. ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

14 хв. ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

18 хв. ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

32 хв. ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

33 хв. ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

35 хв. ago