Зіб’ють 5000 літаків натисканням однієї кнопки: що розповів Кадиров про російську ППО

Глава Чеченської Республіки Російської Федерації Рамзан Кадиров стверджував, що сили протиповітряної оборони РФ здатні за необхідності збити тисячі повітряних цілей “натисканням однієї кнопки”. Про це він сказав в ефірі “ЧГТРК Грозний”.

За словами Кадирова, він запитував у “росіян, які контролюють ППО”, про їхні дії в разі вторгнення літака на територію Росії.

“Вони відповіли, що, якщо одночасно на нашу територію вторгнуться 5000 літаків, вони зіб’ють їх усіх натисканням однієї кнопки, такі в них можливості. Настільки потужні у нас ППО”, — заявив чеченський лідер.

Зазначимо, що 2 квітня БПЛА завдали удару по підприємствах, розташованих на території російської Республіки Татарстан, за понад 1000 кілометрів від лінії фронту.

Атака дронів на Татарстан: що відомо

Вранці 2 квітня БПЛА атакували підприємства в Нижньокамську і Єлабузі. Джерела Фокуса у спецслужбах підтвердили, що атака БПЛА на підприємства в Татарстані — спецоперація Головного управління розвідки Міноборони.

За інформацією OSINT-розслідувача, дрон пролетів близько 1 200 кілометрів і вдарив по обладнанню, розташованому посеред виробничих цехів нафтопереробного заводу (НПЗ) у Нижньокамську в Татарстані. За 30 кілометрів на північний схід розташована ще одна точка, до якої дісталися БПЛА — приміщення для складання “Шахедів”.

На атаку відреагував голова оборонного комітету Держдуми Росії Андрій Картаполов, заявивши, що “беззаконня з безпілотниками” закінчиться тільки тоді, коли ЗС РФ окупують столицю України.

Зі свого боку депутат Держдуми РФ Андрій Гурульов заявив, що не виключає, що безпілотник, який атакував Татарстан, міг бути запущений зі степів Середньої Азії.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Я об’єднав 50 країн, щоб допомогти Україні”: Байден заявив, що це він зупинив Путіна

Президент США Джо Байден заявив, що це він зупинив президента РФ Володимира Путіна, коли об'єднав 50 держав…

26 секунд ago

Улюблений італійський обід Сильвестра Сталлоне

Рецепти італійської пасти сподобаються всім прихильникам цієї смачної кулінарної традиції. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має…

20 хв. ago

“Без заяв”: українці отримають автоматичну відстрочку без відвідування ТЦК

Деяким громадянам України не знадобиться навіть відвідувати ТЦК, щоб отримати відстрочку. Усе буде оформлено автоматично завдяки…

22 хв. ago

Між Угорщиною і Німеччиною виник конфлікт через зустріч Орбана з Путіним – Bloomberg

Після того, як канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана через його поїздку…

24 хв. ago

У Сумах прогриміли вибухи, місто частково знеструмлене через атаку росіян

У Сумах в ніч на 6 липня пролунали потужні вибухи. Місто перебувало під атакою російських терористів…

33 хв. ago

Мінус дві нафтобази: до одного з регіонів Росії знову завітали ударні безпілотники

До Росії вночі 6 липня знову завітали ударні безпілотники. На цей раз "вихопив" Краснодарський край, де…

37 хв. ago