Готував операцію РФ в “Царской охоте”: ЗСУ ліквідували командира російської ПВК “Редут”

Наприкінці січня російська приватна військова компанія “Редут” втратила в Україні свого командира. Того “вполювала” українська міна на Херсонщині. 

Про це повідомило російське медіа Mash.

“Один із перших штурмовиків, які брали участь у підготовці операції із захоплення “Царськой охоты”, загинув під Херсоном. До отримання медалі і прориву української оборони він так і не дожив — під час штурму укріпрайону Павло підірвався на міні”, — йдеться в повідомленні.

Полковник ЗСУ Анатолій Штефан “Штірліц” підтвердив ліквідацію в Україні 36-річного командира російського збройного формування, яке комплектується найманцями і курується російським ГРУ під назвою “Редут” Павла Фролова.

“Успішно демобілізовано командира добровольчого батальйону “Редут” Павла Фролова [з позивним] “Піонер”. Смерть ворогам!”, — зазначив Анатолій Штефан.

ПВК “Редут”: що відомо

ПВК “Редут” — російське збройне формування, яке комплектується найманцями і курується російським ГРУ. Вона займається забезпеченням охорони та бере безпосередню участь у воєнних конфліктах. ПВК “Редут” брала участь у бойових діях на території України, в районах Чорнобильської АЕС та Харкова, а також проводила розвідувальні дії перед початком агресивної війни проти України. Її також пов’язують із спробами замаху на президента України Володимира Зеленського.

Найманців “Редут” обвинувачують у катуваннях та вбивствах мирних жителів України. Так, 10 жовтня 2023 року в СБУ повідомили про затримання ДРГ РФ з 4 осіб, у складі якої були двоє військових 16-ї бригади спецпризначення ЗС РФ та двоє бійців ПВК “Редут”. Полонені зізналися про причетність до катування цивільних у Боровій. На місці злочину, на території бази відпочинку “Світло Шахтаря”, поліцейські виявили катувальну яму із тілами двох чоловіків зі слідами тортур. За інформацією Національної поліції, у тій же ямі було закатовано ветерана АТО Сергія Авдєєва.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка продала все заради круїзу навколо світу: зрештою, її «викинули» з корабля (фото)

Американка Дженні Фенікс, розлучена мама двох дітей з Флориди, продала майже все своє майно, щоб…

1 секунда ago

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

9 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

18 хв. ago

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

29 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

38 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

50 хв. ago