Умєров, спиш? Російські війська окупували Вугледар, — DeepState (фото)

В російських пабліках уже публікують фото та відео, де видно, як окупанти встановлюють російські прапори на дахи будівель міста. В Генштабі зазначили, що ЗС РФ на цьому напрямку наступальних дій не проводили.

Російські війська захопили Вугледар. Про це повідомляють аналітики каналу DeepState.

Окупанти захопили Вугледар Фото: DeepState

На час виходу матеріалу офіційних коментарів від української влади не надходило. В Генштабі зазначили, що на Времівському напрямку російська армія наступальних дій не проводила.

Про окупацію міста ЗС РФ пишуть і російські Telegram-канали. Деякі з них публікують відео, де окупанти встановлюють свій прапор на будівлях міста.

Зазначимо, що ситуація у Вугледарі з кожним днем була більш напруженою. Росія там мала значну перевагу і в таких умовах важко було говорити про забезпечення українських військ та евакуацію поранених. 30 вересня зазначалось про перевагу російських військ у 8 разів.

Співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий 24 вересня розповів Фокусу, що росіяни хочуть взяти Вугледар в оточення. Він зазначив, що перспектив хорошого сценарію мало. Він тоді розповідав про можливість оточення та зазначав, що українське угрупування може залишитись лише для того, аби тримати руїни.

29 вересня аналітики DeepState повідомили, що російські військові просувались у східну частину Вугледара на Донбасі з боку дач, ворог намагався закріпитися в багатоповерхівках на околицях міста, туди вже забігала піхота. Вдень 30 вересня російські окупанти здійснили масований механізований штурм у районі Вугледара, атакувавши українських захисників кількома колонами техніки.

Вночі 1 жовтня стало відомо, що російські війська зайшли в місто. Пізніше голова Донецької ОВА Денис Філашкін повідомив, що ворог майже захопив центр Вугледара, йшли бої.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз

Командир підрозділу ударних безпілотників Ігор Луценко пропонує відмовитися від ідеї фіксованих термінів служби на користь…

2 години ago

Підполковник запасу ЦАХАЛ розповів, як Ізраїль відбивав масовану атаку Ірану

Іран завдав потужного ракетного удару по Ізраїлю. Для атаки Тегеран використав сотні балістичних ракет. В…

2 години ago

На пенсію треба збирати самостійно: держава платитиме копійки

В Україні вже 20 років анонсують масштабну пенсійну реформу, але її досі не втілено. Пенсії в Пенсійному…

2 години ago

Під Москвою застрелили колишнього “міністра” “ЛНР”: цікаві подробиці

У Росії в Підмосков'ї з вогнепальним пораненням голови знайшли "екс-міністра" палива, енергетики та вугільної промисловості…

3 години ago

Пенсії та зарплати стануть меншими: що готує влада українцям

Уряд України запропонував заморозити мінімальні пенсії, зарплати та прожитковий мінімум на наступні три роки, починаючи…

3 години ago

Долар по 45 гривень до кінця 2024 року: експерт розповів, до якого курсу готуватись українцям

Усі українці звернули увагу на те, що при затвердженні бюджету нашої країни на 2025 рік…

3 години ago