Які наслідки для енергетики РФ матимуть удари по Каширській і Конаковській ДРЕС

Масована атака дронів 1 вересня на російські державні районні електростанції матиме відчутні наслідки для росіян. Рої дронів літакового типу атакували одразу дві ДРЕС (державна районна електростанція) – Каширську та Конаковську. На обох електростанціях спалахнули масштабні пожежі. І, якщо втрата Каширської ДРЕС не така страшна, то зупинка Конаковської електростанції стане причиною цілої низки енергокатастроф у РФ, адже об’єкт належить до восьми найбільших електростанцій у центральній Росії. 

Про те, чому у росіян “підгоріло” через останню атаку дронів розбиралися у виданні DefenseExpress. Журналісти пишуть, що під удари потрапили по суті теплоелектростанції. Вони не генерують якого особливого виду енергії. 

Каширська ДРЕС з 2021 року перебуває на модернізації, яка має завершитися до 2028 року. Передбачалося, що ДРЕС збільшить свою потужність з 410 МВт до понад 800 МВт генерації. Її втрата не буде особливо відчутною, враховуючи що об’єкт стояв на ремонті. 

Інша справа – Конаковська ДРЕС. Вона має встановлену потужність аж у 2520 МВт генерації. Таким чином влучання по цьому об’єкту матиме значно відчутніші наслідки для російської енергосистеми. Втрата такої потужності одразу спровокує зупинку всіх об’єктів, які вона живила. Це стане справжньою катастрофою для росіян. 

Конаковська ДРЕС – одна з найбільших електростанцій у Центральній частині Росії. Вона є восьмою за потужністю тепловою електростанцією РФ. ДРЕС розміщена на березі Іваньківського водосховища та є філією ПАТ “ЕЛ5-Енерго”. З кінця 1980-х ДРЕС працює на природному газі, резервним паливом є мазут.

1 вересня Конаковська ДРЕС потрапила під масовану атаку дронів. Російська ППО збила лише п’ятеро з них. Протягом години безпілотники атакували об’єкт. Над ДРЕС лунали гучні вибухи, а згодом почалася потужна пожежа. 

Каширська ДРЕС розташована на березі Оки у місті Кашира. Вона введена в експлуатацію у 1922 році. Зараз входить до “Інтер РАВ”.

З 1 січня 2020 року встановлена ​​потужність Каширської ДРЕС сстановить 410 МВт, а теплова – 100 Гкал/год. У пік своєї роботи потужність станції сягала 2066 МВт.

10 вересня 2021 року губернатор Московської області Андрій Воробйов спільно з генеральним директором ПАТ “Інтер РАТ” Борисом Ковальчуком та генеральним директором АТ “Силові машини” Олександром Конюховим дав старт масштабній модернізації Каширської ДРЕС.

Вперше в Росії на електростанції планували встановити інноваційні парогазові установки великої потужності російського виробництва. Цей проєкт отримав підтримку на найвищому рівні.

В результаті модернізації, яку планується завершити до 2028 року, Каширська ГРЕС планувала виробляти близько 6 млрд кВт/год на рік, що становить третину обсягу електроенергії Підмосков’я.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

27 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

29 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

30 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

40 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

42 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

44 хв. ago