ЗСУ оточили окупантів у Вовчанську: яка ситуація склалася в місті

Збройні сили України оточили російських окупантів біля Вовчанського Агрегатного заводу в Харківській області. Зокрема, Сили оборони контролюють усі підступи до будівлі. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 30 червня.

“Російські війська нещодавно просунулися в центр Вовчанська, і українські війська, як повідомляється, оточили російські війська невідомої чисельності біля Вовчанського Агрегатного заводу”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з геолокаційними кадрами від 30 червня, ЗС РФ просунулися по вулиці Соборній у центрі Вовчанська. Український журналіст та військовослужбовець Євген Назаренко зауважив, що Сили оборони контролюють усі підступи до Агрегатного заводу в центрі міста та оточили підрозділи 83-ї окремої десантно-штурмової бригади. За його словами, українські військові безпосередньо не штурмують агрегатний завод, адже це може призвести до втрат.

“ISW не помітив підтвердження того, що українські сили оточують російські сили на Агрегатному заводі, але контроль ISW щодо оцінки місцевості в цьому районі вказує на те, що українським силам, ймовірно, потрібно буде просунутися лише приблизно на 200 метрів, щоб повністю оточити завод”, — зазначили аналітики.

Проте ситуація у Вовчанську динамічна, також аналітики зауважили, що незрозуміло, чи зможуть українські бійці постійно перешкоджати росіянам покинути або досягти позицій на заводі.

Аналітики наголосили, що оточення заводу Силами оборони може мати обмежене тактичне значення, також незрозуміло, яка кількість окупантів є на Агрегатному заводі.

Ситуація на Харківщині

Нагадаємо, 27 червня речник ОТУ “Харків” Віталій Саранцев повідомив, що окупанти мають три варіанти, як вибратися із заблокованого Агрегатного заводу у Вовчанську на Харківщині. За його словами, в місті тривали бої, ситуація мінлива.

28 червня військовий оглядач Bild Юліан Рьопке розповів, що ЗСУ повернули під свій контроль один із кварталів, розташованому західніше від Агрегатного заводу у Вовчанську. Натомість продовжуються бої за південну частину північних кварталів міста.

Ольга Степанова

Recent Posts

Страх котів перед огірками: пояснення науковців та кумедні відео

Коти — одні з найчарівніших створінь на планеті. Вони постійно дивують нас своїми витівками, піднімають…

5 години ago

Повернути дві області, поділити Крим, домовитися про ракети: стало відомо, який план відвезла РФ до США

Усі сторони воєнного конфлікту в Україні зараз активізувалися у пошуку компромісу. Про це заявив журналіст…

5 години ago

Отримати «бронь» зможуть лише багаті? Длігач відповів критикам економічного бронювання

Уже кілька місяців в Україні триває обговорення економічного бронювання від мобілізації. На ньому наполягає бізнес…

6 години ago

Дієта довгожителів: 7 продуктів, які потрібно їсти, щоб довго жити

Блакитні зони — це п'ять регіонів світу, де люди частіше доживають до віку вище середнього.…

6 години ago

Ухилянти масово вдаються до маніпуляцій з дітьми, щоб уникнути мобілізації

З початком війни з'явилося багато нових проблем, пов'язаних із дітьми. Однією з них є використання…

6 години ago

Названо кольори, які старять жінку після 40: відмовтеся від них

Кожна жінка в будь-якому віці хоче виглядати молодо, проте не всі знають, як це зробити,…

6 години ago