Росіяни вдарили Іскандерами по аеродрому в Миргороді: є пошкоджені літаки

ʼРосійські терористи вдень 1 липня завдали удару по військовому аеродрому біля Миргорода, де базуються українські літаки. Окупанти били ракетами “Іскандерами”, вогонь коригував розвідувальний безпілотник типу “Орлан”, який кілька годин висів над Миргородом. Попри заяви терористів про “4 знищених та 2 пошкоджених Су-27”, насправді втрати значно менші, але тенденція дуже погана.

Про це написав моніторинговий канал “Николаевский Ванек”. Відомо, що терористи завдали удару ракетами “Іскандер-М” з касетною бойовою частиною. За даними моніторингу, особовий склад аеродрому цілий, у літаків є пошкодження, але все не так погано, як розганяють російські терористи.

Окремо канал розкритикував командування військової частини у Миргороді, яке припустилося помилки, виставивши літаки без прикриття та захисту. Також не було вжито заходів для знищення БПЛА, який майже три години безперешкодно літав у районі Миргорода.

“Мільйонний рік війни, нічому барани не вчаться… Вже і в Кульбакіному помилки припускалися, і в Долгінцевому. Тепер – Миргород. І в черговий раз жоден “великий командир” на місцях, який у критичні моменти не ухвалює нормальних рішень, не понесе відповідальності. А тупі русяві мушлі будуть голосно плескати в долоні, поки наша аналогічна геніальна братія ось так ось воюватиме. Слава Богу, що люди цілі, так”, – написав він.

Цікаво, що українські військові теж намалювали на злітних смугах аеродрому силуети літаків, як це робили російські терористи для “захисту” від ударів БПЛА. Проте, як і у випадку з росіянами, “творчість” захистити літаки не допомогла.

Також ситуацію прокоментував відомий волонтер Сергій Стерненко. Він поскаржився на відсутність необхідного захисту:

“Є пошкоджені літаки, без втрат серед особового складу. Інформація про перебування у повітрі російського розвідника була, і завчасно. Проте належних заходів не було вжито”, – написав Стерненко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Психологи назвали 9 речей, які завжди слід тримати в таємниці

Психологи радять не ділитись інформацією про себе. Це делікатний баланс, який дозволяє налагодити зв’язок з іншими,…

2 хв. ago

Скільки українців уже оновили свої дані у “Резерв+”: відповідь Міноборони

Відповідно до нового закону про мобілізацію, до 16 липня військовозобовʼязані українці мають оновити свої дані,…

5 хв. ago

Київські чиновники вивезли своїх родичів за кордон за допомогою дітей-сиріт, – Лубінець

Офіс омбудсмена України виявив, що посадовці київських соціальних центрів у березні 2022 року відправили своїх…

10 хв. ago

“Мобілізаційна валізка”: що потрібно зробити мобілізованому наперед і які речі взяти

Український фотограф та захисник Олександр Заклецький поділився порадами щодо "мобілізаційного валізки" – речей, які стануть у нагоді…

16 хв. ago

Лукашенко вже почав загрожувати на повну – обіцяє, що тепер здригнеться весь світ

Президент Білорусії Олександр Лукашенко звинуватив країни Заходу в ескалації конфлікту в Україні. "Сьогодні величезні гроші…

19 хв. ago

Буде один реєстр: усіх хто має банківську картку вже попередили

В Україні на вимогу МВФ створять реєстр утримувачів банківських карток. Це нова вимога, яка є у меморандумі…

24 хв. ago