Туреччина категорично проти відправлення військ НАТО до України: у МЗС пояснили чому

Поки країни НАТО обговорюють можливість відправлення іноземних військ до України, Туреччина висловилася категорично проти. Водночас влада країни додала, що, як і раніше, підтримує територіальну цілісність нашої країни.

Позицію Туреччини озвучив глава МЗС країни Хакан Фідан після неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу у Празі, повідомляє Le Monde.

“Ми підтримуємо продовження допомоги Україні та здатність України забезпечувати стримування, але ми не хочемо, щоб НАТО брало участь у цій війні”, — заявив глава турецької дипломатії.

Для влади Туреччини підтримка України у війні та відправлення військ НАТО абсолютно різні речі, додав Фідан. Щобільше, останнє “ризикує привести до регіонального розширення [війни] і більших криз”.

Нагадаємо, що на початку повномасштабної війни у Туреччині відбулися переговори України та РФ про припинення боїв. Президент країни Реджеп Тайіп Ердоган із 2022 року намагається балансувати між РФ та Україною. Він неодноразово зустрічався з російським президентом Володимиром Путіним, виступав посередником в укладанні угоди про зерновий коридор і регулярно пропонує організувати для РФ та України переговори про мир.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

2 хв. ago

Казкове альпійське місто назвали найбільш трендовим зимовим напрямком Європи цього року

Австрійське місто Зальцбург, розташоване в оточенні Альпійських гір, визнали найбільш трендовим напрямком для відвідування в зимовий…

5 хв. ago

Українці на межі: розкрито страшну статистику психічних розладів серед громадян

З початку повномасштабної війни психологічний стан українців досяг критичної точки. За словами Сергія Калінчука, керівника…

6 хв. ago

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

10 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

12 хв. ago