Великобританія таємно допомогла Україні знищити кораблі РФ

Глава Генштабу Великобританії, адмірал Ентоні Радакін допоміг Україні знищити російські кораблі та відкрити Чорне море для торгівлі. Про це написало видання The Times .

За словами журналістів, 58-річний адмірал Радакін мав піти у відставку у листопаді цього року, пропрацювавши три роки на посаді начальника штабу оборони. Однак прем’єр-міністр Ріші Сунак попросив його залишитися на цій посаді до осені 2025 року.

Видання пише, що Радакін нібито проводив таємну «човникову дипломатію» між Україною та США. Він зустрічався з українськими військовими на тлі занепокоєння Білого дому з приводу того, що США виявилися «надто тісно» залучені до війни. Вважається, що Радакін зміг зрозуміти тактичні деталі сухопутної війни в Україні, а також пов’язати їх зі стратегічною картиною та необхідністю узгодити військову відповідь із ширшими економічними та дипломатичними зусиллями.

У матеріалі йдеться про те, що Радакін нібито навіть зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, щоб обговорити стратегію України у війні і як Захід може їй допомогти. В Україні Радакіна люблять за «мудре стратегічне мислення». Більше того, він нібито допомагав Києву у складанні бойових планів.

Як пишуть журналісти, Радакін допоміг Силам оборони України реалізувати стратегію зі знищення російських кораблів та відкриття Чорного моря. Так зараз морська торгівля України потроху повертається на довоєнний рівень.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

5 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

5 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

5 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

6 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

6 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

6 години ago