Банани є легкою та смачною закускою як самі по собі, так і нарізаними з пластівцями чи фруктовим салатом. Однак, їх може бути непросто зберігати.
Якщо ви хочете продовжити термін свіжості цих фруктів, є один простий спосіб запобігти їх потемнінню – і, ймовірно, у вас вже є необхідний засіб, пише OBOZ.UA.
Обгортання плодоніжок бананів може суттєво вплинути на те, як добре вони зберігатимуться. Це пояснюється тим, що фрукти виділяють етилен, що прискорює дозрівання решти плодів. У бананах цей газ здебільшого виділяється з плодоніжки.
Просто накрийте стебла фольгою або харчовою плівкою та закріпіть гумкою, і це дасть вам ще день-два, перш ніж фрукт перестигне.
Однак майте на увазі, що банани, які зберігаються в поліетиленовому пакеті або закритому контейнері, лише затримують етилен, який виділяє фрукт, і прискорюють дозрівання.
Ще один спосіб довше зберегти їх свіжими – це не класти їх на стільницю чи у фруктовницю. Тиск на м’якоть фрукта може призвести до її пом’якшення та потемніння, тому банани найкраще зберігати підвішеними.
Таким спосіб також покращує циркуляцію повітря та запобігає накопиченню газоподібного етилену.
Обгортаючи лише стебла та підвішуючи плоди, ви з набагато більшою ймовірністю зможете довше зберігати їх свіжими. Наступного разу, коли ви купите банан, його не доведеться одразу класти в морозилку для майбутнього бананового хліба.

