Site icon Експерт

Як правильно морозити м’ясо: секрети збереження свіжості

Морозильна камера — незамінний помічник для довготривалого зберігання продуктів. Але щоб м’ясо після заморожування залишалося смачним, соковитим і безпечним, важливо знати кілька правил, пише Експерт.

Ось рекомендації, як правильно морозити м’ясо.

1. Обирайте свіже м’ясо

Заморожувати варто тільки свіже м’ясо без ознак псування. Чим швидше ви покладете його в морозилку після покупки, тим краще збережеться його якість.

2. Підготовка перед заморожуванням

3. Правильна упаковка

4. Температура морозильної камери

Оптимальна температура для заморожування м’яса — -18°C або нижче. При такій температурі продукт зберігається довше і залишається безпечним для вживання.

5. Термін зберігання

6. Як правильно розморожувати м’ясо

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете не лише зберегти якість м’яса, але й забезпечити максимальну безпеку для своєї родини.

Читати повну версію