Site icon Експерт

Чому ми не їмо індичі яйця: фермери дали просту відповідь

Індичі яйця цілком придатні до вживання, однак вони нам не доступні, бо не потрапляють на ринок. Причина у тому, що вони просто не рентабельні, пише IFLScience.

Видання розповіло, що в дикій природі індичка будує гніздо на землі в захищеному місці у лісі. Вона відкладає яйця протягом двотижневого періоду, виробляючи одне яйце кожні 24-32 години. Зазвичай це призводить до появи кладки з 9-13 яєць. Для дикої індички цього більш ніж достатньо, але для фермерів, що спеціалізуються на виробництві яйцях, цього дуже мало.

У США діє близько 2500 індичих ферм, і, здавалося б, це має означати, що вони несуть багато яєць. Однак індичі яйця неможливо побачити на ринку з тієї простої причини, що вони нерентабельні.

Якщо курка здатна нести яйце майже щодня, то індичка – раз на 32 години, і цей показник фермери вважають дуже низьким для промислового виробництва яєць. До того ж, наголошується, індичці потрібно сім місяців, щоб досягти віку яйценосності, тоді як курці – лише п’ять.

Індички також набагато більші за курей, тому їх утримання вимагає більше простору та корму, а це збільшує витрати. Таким чином, для фермерів, які прагнуть отримати прибуток від яєць, індички є невигідною альтернативою.

Тим часом, зазначається, індичі яйця абсолютно придатні до споживання. Фермери підтверджують, що на смак вони дуже схожі на курячі, лише дещо більші, мають товстішу шкарлупу та щільнішу мембрану.

Читати повну версію