Індичі яйця цілком придатні до вживання, однак вони нам не доступні, бо не потрапляють на ринок. Причина у тому, що вони просто не рентабельні, пише IFLScience.
Видання розповіло, що в дикій природі індичка будує гніздо на землі в захищеному місці у лісі. Вона відкладає яйця протягом двотижневого періоду, виробляючи одне яйце кожні 24-32 години. Зазвичай це призводить до появи кладки з 9-13 яєць. Для дикої індички цього більш ніж достатньо, але для фермерів, що спеціалізуються на виробництві яйцях, цього дуже мало.
У США діє близько 2500 індичих ферм, і, здавалося б, це має означати, що вони несуть багато яєць. Однак індичі яйця неможливо побачити на ринку з тієї простої причини, що вони нерентабельні.
Якщо курка здатна нести яйце майже щодня, то індичка – раз на 32 години, і цей показник фермери вважають дуже низьким для промислового виробництва яєць. До того ж, наголошується, індичці потрібно сім місяців, щоб досягти віку яйценосності, тоді як курці – лише п’ять.
Індички також набагато більші за курей, тому їх утримання вимагає більше простору та корму, а це збільшує витрати. Таким чином, для фермерів, які прагнуть отримати прибуток від яєць, індички є невигідною альтернативою.
Тим часом, зазначається, індичі яйця абсолютно придатні до споживання. Фермери підтверджують, що на смак вони дуже схожі на курячі, лише дещо більші, мають товстішу шкарлупу та щільнішу мембрану.

