У Яремчі працівники ТЦК та поліції викрали водія автобуса: жінок і дітей лишили на узбіччі

У місті Яремче Івано-Франківської області 30 серпня поліцейські та співробітники ТЦК і СП затримали й відвезли у військкомат другого водія туристичного автобуса. В нього були документи, ключі від машини та гроші на пальне – тому 50 пасажирів не могли продовжити свою поїздку.

Інцидент стався близько 8:20. Після обіду туристів пересадили на місцевий транспортний засіб, розповіло “Суспільне” з посиланням на одну з туристок із Полтави – Юлію.

Жінка повідомила, що автобусом подорожувала група туристів із Полтавської області. Усього – 50 осіб, із них вісім дітей.

Вранці в п’ятницю водій зупинився неподалік заправки. Люди вийшли, щоб поїсти, сходити в туалет та ін.. У цей час до місця під’їхали правоохоронці, а також представники Надвірнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Водія вони “посадили в автомобіль і забрали”, а інші мандрівники залишилися на вулиці. Вранці 31 серпня група планувала повертатися назад до Полтави.

Із водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК“, – заявила Юлія.

Пресофіцер Івано-Франківського ТЦК і СП Дмитро Бойканюк відмовився коментувати інцидент і порадив журналістам направити офіційний інформаційний запит до Сухопутних військ ЗСУ.

“Суспільне” поспілкувалося з юристом Дмитром Моргуном. Він упевнений, що забирати водія з робочого місця не було підстав.

“Цими діями вони (працівники поліції та військкомату. – Ред.) порушили конституційне право на виконання трудових обов’язків та перевищили свої посадові повноваження”, – вважає юрист. На його думку, правоохоронці можуть кваліфікувати цю справу за статтями 146 та 365 Кримінального кодексу – незаконне позбавлення волі та перевищення влади чи службових повноважень

Туристам довелося тимчасово продовжувати подорож місцевим транспортом. Колега затриманого Олександр сказав, що людей назад до Полтави він повезе сам, хоча на таку відстань супроводжувати автобус повинен ще один водій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

8 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

17 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

26 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

35 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

48 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

55 хв. ago