Запоріжжя починає масове будівництво підземних укриттів та бомбосховищ

Запоріжжя навіть після перемоги над росіянами і звільнення територій перебуватиме у небезпечній відстані від ворога, тому місто розпочинає масове будівництво підземних укриттів та бомбосховищ. Про це у інтерв’ю «Главкому» заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Федоров розповів, що був здивований, коли під час  робочого візиту до Фінляндії він побачив, наскільки системно, ґрунтовно і фундаментально побудована кластеризація цивільного захисту у Гельсінкі.

За словами Федорова, у підземних укриттях, які є у Гельсінкі, можна розмістити не третину міського населення, не половину міста, а удвічі більше людей, ніж їх живе у самому  місті, аби і з інших місцевостей приїздили люди в укриття.

На думку Федорова, ми також маємо бути готові до того, що Запоріжжя навіть після нашої перемоги над росіянами і звільнення територій перебуватиме у небезпечній відстані від ворога. «Саме тому ми вже розпочинаємо масове будівництво підземних укриттів, бомбосховищ. До кінця року багато чого побудемо», – пообіцяв голова Запорізької ОВА.

Але, зауважив Федоров, у Запоріжжі про окреме підземне місто, будівництво якого анонсував у своєму місті міський голова Харкова Ігор Терехов, мова не йде. 

Нагадаємо, будівництво фортифікаційних споруд, яке планувалося з березня по травень, вже завершено. Про це голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповів в інтерв’ю «Главкому».

Очільник ОВА підкреслив, що захисних споруд побудують ще більше задля того, або російські загарбники навіть не думали йти вглиб Запорізької області. Він додав, що відбувається раціональне розподілення ресурсів і найбільше зусиль докладається на тих напрямках, де в окупантів є більший успіх.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Шиплять від вогню”: Рогозін заявив про нову тактику українських дронів “Баба Яга” (фото)

У Російській Федерації стверджують, що Сили оборони України атакують противника безпілотними літальними апаратами типу "Баба Яга" з…

3 хв. ago

ТЦК хочуть жорстко карати: нардеп розповів подробиці та попередив про бандитизм

В мережі оприлюднено відео з інтерв'ю нардепа Олександра Федієнко, в якому той засуджує жорстокі методи мобілізації,…

6 хв. ago

“Бріджертони”: що відомо про особисте життя головних героїв культового серіалу

У червні всі шанувальники культового серіалу "Бріджертони" від Netflix із захватом насолоджувалися неймовірною історією кохання Пенелопи Фезерінгтон…

9 хв. ago

Навіть не половина: нардеп розповів, скільки чоловіків в Україні не оновили дані у ТЦК

Переважна більшість українських військовозобов’язаних, які фізично приходять до ТЦК, мають право на відстрочку. Інші для оновлення…

13 хв. ago

Полякам загрожує бідність? Статистика продемонструвала невтішний тренд

За даними Головного статистичного управління Польщі (GUS), у 2023 році рекордно високий відсоток поляків жив…

17 хв. ago

“Такого ще не бачили”: надпотужний приліт у Криму потрапив на відео

Потужні вибухи та сильне задимлення внаслідок "роботи російської ППО", яка традиційно збила все, що тільки можна…

19 хв. ago