Три рівні захисту: Шмигаль розповів про розбиті енергооб’єкти російськими ракетами

В перший рік повномасштабної війни було прийнято рішення щодо реалізації трьох рівнів фортифікацій для захисту об’єктів енергетики від терористичних обстрілів Російської Федерації. Один із рівнів є експериментальним й дороговартісним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час Форуму “Україна 2024. Незалежність”.

За словами Шмигаля, перший рівень передбачав закриття об’єктів енергетики габіонами для захисту від непрямого ураження.

Другий рівень – монументальні залізобетонні укриття для трансформаторів та інших об’єктів. Він додав, що більшість укриттів вже були збудовані, а опікується цим “Укренерго”. На реалізацію другого рівня були виділені десятки мільярдів гривень.

“Вчора (26 серпня, – ред.), до речі, відбулись перші атаки ракетами з касетними боєприпасами, якими атакували наші розподільні підстанції. Це були десятки ракет. Ми з десятки ударів вчора втратили дуже невелику кількість нашого обладнання“, – зауважив голова уряду.

Також він розповів й про третій рівень фортифікацій, який виявився експериментальним проєктом. Це величезні споруди, які повинні були б накривати підстанцію в розмірі 3 футбольних полів.

“Вони (фортифікації третього рівня, – ред.) надзвичайно дороговартісні. До цього часу не зрозуміла їхня економічна доцільність, це сотні мільярдів гривень”, – відзначив Шмигаль.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

50 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

1 годину ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

2 години ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

2 години ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago