Оригінальні хабарі: чиновниця за вирішення питання вимагала сертифікати на косметику та відпочинок

На Тернопільщині посадовці органів місцевого самоврядування Кременецького району організували корупційну схему вимагання з підприємця грошових коштів та інших “подарунків”. Чиновники хотіли отримувати від бізнесмена “бонуси” за те, що вони й так за посадою мають робити – за допомогу у розв’язуванні питань, що входять до їх компетенції, а саме – сприяння у безперешкодному веденні бізнесу. У такий спосіб хитрі чиновники отримували неправомірну вигоду.

Про це повідомляє у Facebook Тернопільська обласна прокуратура. Як там стверджують, серед іншого підприємець повинен був надати сотні літрів пального, сертифікат на відпочинок та грошові кошти для прийняття позитивного рішення міськради щодо зарахування вартості проведених підприємцем ремонтних робіт в орендованому приміщенні в рахунок орендної плати.

Серед підозрюваних у хабарництві виявилася одна чиновниця з оригінальним підходом. Їй підприємець мав підігнати сертифікат на відпочинок та подарунковий сертифікат мережі магазинів парфумерії та косметики Brocard. Сертифікат на 30 тис. грн на відпочинок вона взяти встигла, а з парфумерією не зрослося: 23 липня її затримали на гарячому під час отримання подарункового сертифіката Brocard на 25 тис. грн. 

Поліціянті затримали жінку у порядку ст. 208 КПК України. Їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Суд обрав чиновниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 240 тисяч гривень та виніс ухвалу про відсторонення від займаної посади на час досудового розслідування.

За любов до косметики та відпочинку чиновниці загрожує строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вимагання коштів із місцевих підприємців.

Зокрема, 25 липня повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, ще трьом особам – одному із заступників міського голови, старості однієї з громад та керівнику комунального підприємства, які також причетні до отримання грошових коштів від підприємця з використанням наданої їм влади чи службових повноважень. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Ольга Степанова

Recent Posts

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

37 секунд ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

13 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

22 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

31 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

40 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

53 хв. ago