Мільйони в коробках і фальшиві діагнози: як ТЦК і МСЕК наживаються на війні

Під час війни корупція у військово-лікарських комісіях (ВЛК) та територіальних центрах комплектування (ТЦК) набула жахливих масштабів. Представників медико-соціальних експертних комісій звинувачують у вимаганні хабарів, підробці документів, незаконному збагаченні, а багатьох посадовців із різних регіонів вже затримано, пише ТСН.

Мільйони в готівці у посадовців Голосіївського ТЦК

Державне бюро розслідувань виявило у голови ВЛК Голосіївського ТЦК понад 1,2 мільйона доларів та 45 тисяч євро готівкою. У фігурантів вилучили 11 автомобілів преміум-класу, вартістю понад 100 тисяч доларів кожен. За інформацією слідства, працівники Голосіївського РТЦК організували злочинну групу, яка надавала “послуги” ухилянтам від мобілізації.

“Королева” Хмельницького МСЕК з 6 мільйонами доларів

Керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа мала майже 6 мільйонів доларів готівкою. У її кабінеті знайшли 100 тисяч доларів та списки ухилянтів із фальшивими діагнозами. Крім готівки, у неї вилучили документи на дорогі прикраси, нерухомість і елітні авто. Крупу затримали, і суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі 500 мільйонів гривень.

Прокурори з інвалідністю на Хмельниччині

Понад 50 прокурорів Хмельницької області, за даними журналіста Юрія Бутусова, оформили собі групу інвалідності через МСЕК, щоб уникнути мобілізації. Ця схема передбачала, що прокурори або їхні дружини оформляли догляд, отримуючи юридичний захист від призову.

Миколаївська “лікарка з паспортом РФ” та її скарби

СБУ виявила у керівниці МСЕК з Миколаєва 450 тисяч доларів і російський паспорт її сина. Посадовиця оформила собі й сину 2-гу групу інвалідності, щоб отримати пільги та соціальні виплати. Крім цього, вона оформила кілька квартир на свого сина, щоб приховати свої нелегальні доходи.

Схема підробки документів у Житомирі

У Житомирі правоохоронці виявили схему, де лікарка медцентру видавала фіктивні висновки МРТ за 4,5 мільйона гривень. Під час обшуків у неї вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро та численні докази підробки документів. Лікарці загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Масштабна корупція на Харківщині

На Харківщині затримали 13 медпрацівників, які списали з обліку понад 400 чоловіків за хабарі від 2 до 5 тисяч доларів. Один із підозрюваних виявився депутатом місцевої ради. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад пів мільйона доларів, майже 80 тисяч євро, мільйон гривень та російські рублі.

Львівська пенсіонерка з мільйонами

71-річна лікарка з Львова вимагала 3 тисячі доларів за оформлення інвалідності. Поліція виявила у неї понад 2 мільйони гривень готівкою. Пенсіонерка оформила собі та сину інвалідність, отримуючи від держави додаткові виплати.

Резонансні дії Зеленського

Президент Зеленський негайно скликав РНБО, вимагаючи провести аудит пенсій і пільг посадовців, що “оформили” собі інвалідність. Він ухвалив указ, за яким всі медико-соціальні комісії в Україні будуть ліквідовані до кінця 2024 року.

Романчук Микола

Recent Posts

Як бути щасливим, незалежно від доходів

Фінансовий стрес часто виникає, коли грошей не вистачає на гідне життя. Чоловічий портал GQ пропонує…

6 хв. ago

Трагічна смерть мобілізованого у Рівному: рідні підозрюють побиття

Нещодавно мобілізований чоловік помер у Рівненській лікарні, а його родичі підозрюють, що до смерті могли…

21 хв. ago

Палає найцінніше: у Воронезькій області БпЛА уразити спиртзавод – відео

Пізно ввечері 27 жовтня росіяни знову почали скаржитися на атаку безпілотників. Зокрема, особливо "палкі" новини…

31 хв. ago

Жінка оригінально провчила сусідів, які не прибирають за своїм собакою

Жінку похвалили за те, що вона вигадливо помстилася сусідам, які ніколи не прибирають за собакою…

36 хв. ago

Зірки культових мемів: Як виглядають герої вірусних фото через 12 років (фото)

Популярні меми 2012 року досі живуть у нашій пам'яті, а їхні герої стали частиною Інтернет-культури.…

42 хв. ago

Борис Джонсон заявив про “крадіжку” виборів у Грузії

Колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон відмовився визнати підсумки парламентських виборів у Грузії, назвавши їх…

51 хв. ago