Мазурашу: “Совкове” мислення військового керівництва ЗСУ заважає Україні чинити опір агресору

Народний депутат Георгій Мазурашу критикує військове керівництво України за “совкове” мислення та рабовласницький підхід до мобілізації, що, на його думку, шкодить обороноздатності країни та підриває довіру громадян.

В інтерв’ю “Телеграфу” народний депутат від “Слуги народу” Георгій Мазурашу висловив занепокоєння щодо методів мобілізації та підходів військового керівництва України. Він охарактеризував їх як “совкові” та порівняв з рабовласницькою філософією, що негативно впливає на здатність країни ефективно протистояти агресії.

“Я вважаю, що наше військове керівництво совкове. Виглядає так, що вони прихильники рабовласницької філософії, системи. Вони, напевно, уявляють себе якимись рабовласниками: народ України — раби, вони мають робити те, що ми хочемо”, — заявив Мазурашу.

Депутат підкреслив, що такий підхід не враховує реальних потреб оборони та можливостей громадян. Він стверджує, що примусова мобілізація неспроможних або не мотивованих людей лише шкодить армії, створюючи внутрішні проблеми та збільшуючи кількість випадків дезертирства та відмов від виконання наказів.

“Ми завдали величезної комплексної шкоди самій армії. Ті люди, яких так заганяють, коли вони доходять до військових підрозділів, найчастіше поповнюють статистику самовільного залишення частини, дезертирства та інших негативних явищ”, — наголосив він.

Мазурашу також звернув увагу на те, що така мобілізаційна політика сприяє зростанню корупційних схем та підриває довіру громадян до влади. “Ми створили купу корупційних схем. Люди починають шукати шляхи, як обійти заборони, а нечисті на руку ділки на цьому заробляють”, — додав депутат.

Він закликав до перегляду підходів військового керівництва та впровадження сучасних методів управління, які б враховували інтереси та можливості громадян. “Нам треба розглядати оборону як проєкт і діяти як ефективні менеджери, залучаючи найкращих і найбільш спроможних”, — підсумував Мазурашу.

Депутат вважає, що перехід до контрактної армії та мотивація добровольців можуть значно підвищити ефективність Збройних сил України та зміцнити обороноздатність країни в умовах агресії.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Скандал в Угорщині: Орбан відреагував на заяву про марність захисту країни

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував припущення свого помічника Балажа Орбана про те, що країні було б краще,…

5 хв. ago

Мера Нью-Йорка звинувачено у кримінальних злочинах – NYT

Мер Нью-Йорк Ерік Адамс стане першим чинним чиновником на цій посаді, якого притягають до кримінальної відповідальності. Про…

8 хв. ago

Катар став першою арабською країною, яка отримає безвізовий режим із США

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Н. Майоркас, консультуючись із держсекретарем Ентоні Дж. Блінкеном, включив Катар до Програми безвізового режиму.…

10 хв. ago

Українка спробувала ввезти до Польщі сотні тисяч євро і доларів готівкою (фото)

Польські митники виявили на залізничній ділянці Перемишль – Медика незаконне перевезення великої суми незадекларованої готівки. Так,…

14 хв. ago

За секунду до. Учені показали, як великий ураган Хелен готується вийти на узбережжя (відео)

NASA відстежувало наближення урагану Хелен до східного узбережжя Флориди, коли він готувався вийти на сушу…

16 хв. ago

Перші серйозні ознаки осені: синоптикиня озвучила прогноз погоди на вихідні

В останні вихідні вересня фіксуватимуться перші серйозні ознаки осінньої погоди. Водночас похолодання наздожене не всі регіони.…

21 хв. ago