“5-6 днів без світла і тепла”: експерти дали лякаючі прогнози на зиму

Російська Федерація ракетними ударами знищила більшу частину енергетичної системи України, тому майбутня зима обіцяє бути складною. Експерти розповіли, що буде з відключеннями світла в опалювальний сезон.

Головний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев у коментарі 24 каналу зазначив, що світло можуть вимикати від 8 до 12 годин, залежно від температури повітря і часу доби. При цьому він вказав, що найскладніша ситуація з електропостачанням буде в прифронтових областях.

“Йдеться про Харківську, Запорізьку, Херсонську, Сумську області. Водночас в Одесі та Дніпрі, де сконцентрована велика кількість споживачів, також прогнозуються тривалі відключення. Оскільки Київ є однією з основних цілей росіян, то там також прогнозуються більш тривалі відключення”, – пояснив експерт.

Своєю чергою голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко зазначив, що якщо росіяни завдаватимуть ударів по підстанціях, то це призведе до позаштатної зупинки атомних електростанцій, що спровокує вже триваліші відключення світла.

“З огляду на те, наскільки зруйнована наша енергосистема, а саме те, що в нас немає запасу генерації, 2-3 дні без світла, які могли бути у 2022 – 2023 роках, тепер можуть перетворитися на 5-6 днів без світла і тепла”, – пояснив експерт.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

В ЄС злякалися, що китайські авто можуть шпигувати в режимі онлайн, – Politico

Євросоюз занепокоєний тим, що Китай може використовувати для шпигунства автомобілі китайського виробництва, продані на європейському ринку.…

12 хв. ago

Небезпечні дати жовтня – календар магнітних бур

Опубліковано новий прогноз магнітних бур на жовтень, в якому вказані конкретні дні, коли може знадобитися…

23 хв. ago

Норвегія припинить надавати притулок біженцям з шести областей України

Уряд Норвегії не надаватиме автоматично притулок усім українцям. Біженці з заходу розглядатимуться в індивідуальному порядку.…

24 хв. ago

Без ТЦК та ВЛК: Міноборони змінює правила постановки на облік, що нового

У Міністерстві оборони України розроблено законопроєкт, що дозволить українцям призовного віку ставати на військовий облік…

33 хв. ago

Можна рік не працювати: дві великі рибини принесли чоловікам $18 000 доларів (фото)

Під час риболовлі в гирлі Бенгальської затоки поблизу Діги, що в Західній Бенгалії, група чоловіків…

38 хв. ago

Українцям виплатять по 100 тисяч гривень: хто отримає фінансову допомогу

Українські військовослужбовці, які звільнені з полону, мають право на одноразову державну виплату у розмірі 100…

42 хв. ago