Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та ексдиректору державного підприємства “Укрвугілля”. Їх підозрюють у зловживаннях на загальну суму в 12 млн гривень. Вказані особи проводити махінації з вугіллям під час забезпечення опалювального сезону.

Про підозру фігурантам справи повідомила пресслужба НАБУ. За даними журналіста Олега Новікова, під розслідування махінацій потрапили екснардеп Володимир Вечерко (фракція Партії регіонів, 2012-2014 – ред.) , ексзаступник міністра енергетики Максим Немчинов та ексдиректор ДП Михайло Волошин.

“За даними слідства, наприкінці липня 2022 року через воєнні дії ринок вугілля в Україні був обмежений. З метою сталого проходження опалювального сезону 2022/2023 Кабінет Міністрів України зобов’язав ДП “Укрвугілля” постачати енергоносій визначеним виробникам електричної енергії, зокрема державному ПАТ “Центренерго”, – сказано у повідомленні НАБУ.

Проте попри обмеження Вечерко, власник ТОВ “Інтербіс”, змовився з Немчиновим та схилив Волошина продавати вугілля саме його компанії. При цьому компанія мала 50 млн грн заборгованості перед “Укрвугіллям”. В результаті “Інтербіс” отримав від державної компанії 24 тисячі тонн вугілля та перепродав його з надлишком у майже 20 млн грн.

“Водночас ПАТ “Центренерго” недоотримало 12,5 тис. тонн вугілля та було змушене викупити його у  жовтні 2022 року за значно вищою ціною, переплативши майже 12 млн грн”, – додали в НАБУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago