Таємнича смерть військового аташе США в Києві: всі подробиці і дивні моменти

У Державному департаменті США підтвердили факт смерті аташе американського посольства в Україні. Про це офіційно на брифінгу повідомив речник зовнішньополітичного відомства Штатів Меттью Міллер. Він також уточнив, що померлий підпорядковувався керівнику місії у посольстві у Києві (тобто безпосередньо послу США Бріджит Брінк). А життя дипломата попередньо перервалося за природних причин.

У вівторок, 25 червня, в одному з номерів готелю Hilton у Києві біля 11:00 виявили тіло аташе посольства США в Україні.

На тілі не виявили жодних слідів насильства, а двері готельного номеру були зачинені зсередини. За попередніми даними, столичні медики не проводили розтин, адже американці одразу забрали тіло та будуть самі проводити всі експертизи і робити остаточні заключення.

Джерела видання “Телеграф” підтвердили, що аташе перебував в Україні з 15 червня, а за медичними даними посольства США, дипломат нібито мав підвищений рівень холестерину. Це поки й називається ймовірною причиною його смерті. Померлий був військовим аташе.

Втім, яку місію і якими саме питаннями він опікувався, вітчизняні правоохоронці не повідомляють — всі обставини цієї таємничої смерті правоохоронці і українські держоргани оперативно засекретили. Та за нашою інформацією наклали заборону для доступу до неї ЗМІ. Що й породило одразу різноманітні конспірологічні версії. Очевидно, окрім морально-етичних міркувань через втрату співробітника дипмісії на ситуацію зі смертю аташе в Києві накладаються ще й політичні, військові та інші нашарування.

Примітно, ситуація з аташе настільки секретна і втаємничена, що офіційні сторінки посольства США навіть станом на четвер, 27 червня, ще не висловили співчуття та не опублікували жодного некролога щодо свого співробітника. Що опосередковано теж додає цій події дивного забарвлення.

У коментарі у посольстві США утримались від подробиць щодо цього випадку, посилаючись на конфіденційність.

П’ятизірковий елітний заклад знаходиться в центрі столиці. Там зупиняються як іноземні, так і вітчизняні багатії, політики, бізнесмени тощо.

Hilton Hotels & Resorts (готелі і курорти “Гілтон”) — міжнародна мережа готелів і курортів, що належить корпорації Hilton Worldwide.

Добове проживання в номері там коштує від 11500 грн і більше.

Компанію заснував Конрад Гілтон у 1919 році. Станом на 2017-й бренд Hilton Hotels & Resorts включав понад 5100 готелів і курортів в 85 країнах і територіях світу.

Зазначимо, це не єдина смерть американського дипломата у Києві. 2020-го недалеко від американського посольства знайшли непритомною дипломатку Санвер Нікаело, яка після госпіталізації від травми голови померла у столичній клініці. Загибла була дружиною військового пресаташе при посольстві США. Обставини того розслідування також були засекречені, до нього навіть долучали агентів ФБР.

Ольга Степанова

Recent Posts

4 липня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

4 липня відзначається День національної поліції України, День судового експерта в Україні та День музики…

18 хв. ago

Депутати Ради отримали мільйони гривень за оренду житла: кому виплатили найбільшу суму

Народні обранці отримали компенсації за оренду житла – йдеться про мільйони гривень. Стало відомо, хто…

24 хв. ago

“Я в цій гонитві до кінця”: Байден переконує демократів, що придатний для переобрання

Президент США Джо Байден пообіцяв залишитися в президентських перегонах 2024 року під час розмови з…

28 хв. ago

Таке жорстке покарання в Україні вперше: у водія на 50 років забрали права

Це рішення було прийняте суддею Гощанського районного суду Рівненської області Петром Тишкуном. Він назвав це антирекордом. Про…

29 хв. ago

У Харкові знайшли мертвим журналіста: його шукали цілий місяць

У Харкові знайшли тіло зниклого безвісти журналіста Олександра Лапшина. Чоловік зник ще 29 травня і…

37 хв. ago

Воював на боці України: добровольця з Чехії судять за мародерство в Бучі та Ірпені

Чеського добровольця Філіпа Сімана, який у березні 2022 року воював у складі батальйону "Карпатська Січ" на боці…

39 хв. ago