Бажаю, щоб гроші прийшли в моє життя: посадовець ДМС написав собі листа і почав наживатися на ухилянтах

На Одещині викрили посадовця Державної митної служби, який намагався заробити на військовозобов’язаних чоловіках, обіцяючи їм нелегальний виїзд до Молдови.

На Одещині затримали посадовця Державної митної служби, який мав переправити трьох ухилянтів за $10 000 до Молдови. Усю схему йому обламав прикордонник, який здав компанію, коли йому запропонували хабар за транзит. Тепер замість грошей, про які так мріяв затриманий, йому може загрожувати 9 років позбавлення волі. 

Як повідомляє пресцентр ДБР, посадовця одного з відділів ГУ Державної міграційної служби в Одеській області викрили разом з Нацполіцією та Держприкордонслужбою. Він намагався організувати незаконну схему заробітку на ухилянтах.

У липні 2024 року виконувач обов’язків начальника відділу ДМС розпочав переговори з прикордонником, щоб той допоміг йому переправляти військовозобов’язаних чоловіків до Республіки Молдова. План полягав у тому, щоб оминути офіційні пункти пропуску. Однак прикордонник одразу доповів про протиправну пропозицію своєму керівництву та повідомив правоохоронців.

Посадовець ДМС шукав через соціальні мережі чоловіків, які хотіли незаконно покинути країну, і вимагав за свої послуги 10 тисяч доларів США з кожного. Він домовився з трьома клієнтами та отримав від них 30 тисяч доларів, з яких 9 тисяч доларів передав прикордоннику.

Очікуючи легкого збагачення, посадовець навіть склав лист-бажання російською мовою: “Я желаю богатства, я желаю успеха, счастья, золота, серебра, изобилия, здоровья, помощи и чтобы деньги пришли в мою жизнь. Я желаю всего этого, и так тому и быть”. Однак 23 липня 2024 року правоохоронці затримали його під час передачі обумовленої суми.

Листи з бажаннями не спрацювали, замість грошей одеського мрійника було викрито ДБР

Трьох військовозобов’язаних чоловіків передали прикордонникам для подальшого оформлення адміністративних протоколів. Під час обшуків у посадовця було виявлено понад 20 тисяч доларів США.

Йому повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

Представника ДМС затримали з крупною сумою грошей
Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago