“Батальйон Монако”: VIP-біженці розповіли, чи планують вони повертатися в Україну

Колишній начальник одеської митниці, президент футбольного клубу “Олімпік” та інші заможні українці відпочивають на Лазурному узбережжі Франції. Про це йдеться в матеріалі ТСН.

Повідомляється, що популярним місцем для відпочинку є площа Монте-Карло в Монако. Серед припаркованих дорогих автомобілів особливо виділяється так званий “Бетмобіль” на українських номерах.

Як кажуть журналісти, його часто знімають. Фотографії та відео з машиною викладають у мережу. Щоправда, попри українську реєстрацію, автомобіль не належить українцю.

“У Монако ця машина потрапила ще кілька років тому. Тоді її власником був дійсно українець, який жив у Монако, але машину він продав гонщику з Єгипту. Але новий власник номера не змінив, хіба попереду наклеїв наліпку”, — сказано в матеріалі.

Бетмобіль у Монако Фото: Скриншот

Bentley Continental

Однак, як повідомляється, Монако їздить Bentley Continental на українських номерах, який належить українцю. Така машина коштує приблизно 200 тисяч доларів. Вона зареєстрована в Київській області.

Bentley Continental Фото: Скриншот

Журналісти помітили її біля найдорожчого готелю Монако. Щоб провести в ньому ніч у найдешевшому номері доведеться заплатити 88 тисяч гривень.

ЗМІ з’ясували, що авто зареєстроване на 39-річного Артура Карпюка. Він керуючий співвласник видавничо-поліграфічної групи компаній, а також співзасновник благодійного фонду.

“У 2015 році балотувався до тернопільської міської ради від “Європейської Солідарності”, але вибори програв”, — ідеться в матеріалі.

Зазначається, що в соціальних мережах Карпюк публікує дописи переважно про допомогу армії. Сам чоловік розповів, що на цій машині їздить його кума, а сам він перебуває вдома в Тернополі.

“Я перебуваю в Тернополі, на жаль, де-факто авто не моє, де-юре моє. Через військові складнощі складно її переписати. Цим автомобілем зараз керує моя кума. Моя кума проводить багатше життя, ніж я можу собі дозволити, у них закордонний бізнес. Цей автомобіль перебуває закордоном ще з літа 2021 року, я його особисто переганяв”, — розповів Карпюк.

Олексій Карпюк Фото: Скриншот

Повідомляється, що через цей автомобіль два роки тому у чоловіка була бесіда з ДБР.

“У 2022 році я був трохи і приємно, і неприємно здивований тим, що опинився у списку “батальйону Монако”, — розповів він, натякаючи на однойменне розслідування видання “Українська правда”.

VIP-біженець з України розповів, чи повертатиметься на батьківщину

У матеріалі йдеться про те, що ще торік поруч із Монако у французькому Кап-д’Ай журналісти помітили автомобіль, зареєстрований на дружину екс-начальника одеської митниці Михайла Грибанова. Зелений Porsche, як і раніше, перебуває там, хоча тепер у нього не українські номери.

Porsche Фото: Скриншот

За словами журналістів, Грибанов очолив митницю в Одесі в березні 2020 року. Щоправда, його звільнили з посади вже у травні того ж року. 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти фізичних та юридичних осіб — проти так званих “королів контрабанди”. Грибанов теж був у цьому списку.

Сам Грибанов розповів журналістам, що виїхав з України ще до повномасштабного вторгнення Росії. Він розповів, що багато років займався бізнесом, а тому “екс-чиновником” був дуже давно.

За словами Грибанова, він перебуває у Франції вже понад три роки.

“Ми відкриваємо магазини продуктів. Зараз кафе відкриваємо. Звичайне життя. Звичайний бізнес”, — розповів Грибанов.

Михайло Грибанов Фото: Скриншот

За його словами, він живе у Франції, оскільки в Україні всі його рахунки нібито закриті. Додому він повернеться тільки тоді, коли зміниться ситуація в країні. Він також зазначив, що зараз знімає житло за 3 тисячі євро.

Голова футбольного клубу “Олімпік” живе не в Україні

У матеріалі йдеться про те, що автомобілі з українською реєстрацією є і в інших містах Рив’єри. Наприклад, у Больо-сюр-Мер двічі було зафіксовано таку машину. Авто, як виявилося, зареєстровано на президента донецького футбольного клубу “Олімпік” Владислава Гельзіна.

Повідомляється, що Гельзін відомий за футбольний скандал у прямому ефірі. Він вилаявся в прямому ефірі після матчу його команди з “Шахтарем”. Тоді він розкритикував роботу арбітрів, які не зарахували гол його команди.

Авто Владислава Гельзіна Фото: Скриншот

За словами журналістів, зараз він засновник і бенефіціар низки компаній. Власник мережі супермаркетів. Про це свідчать дані YourControl.

Як розповів сам Гельзін, він виїхав з України ще до початку повномасштабного вторгнення і весь цей час допомагає бригадам ЗСУ.

Як українські “біженці” відпочивають на розкішних курортах

За словами журналістів, у тому ж місті було помічено автомобіль марки Toyota. Машина зареєстрована на чоловіка 1991 року народження. Його батько був помічником народного депутата Олександра Волкова.

На мисі Кап-Ферра журналісти помітили інші машини. Одне з них належить “айтішнику”.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Раді визначилися щодо мобілізації обмежено придатних до 25 років

Верховна Рада України планує зупинити мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, не чекаючи…

3 хв. ago

Стало відомо, що їдять діти Джорджа та Амаль Клуні

Стало відомо, чим харчуються Джордж Клуні та його родина. Про це пише Hello Magazine. Голлівудський актор може…

16 хв. ago

Жінка знайшла у своїй ванній вхід у таємну кімнату: що вона побачила всередині (фото)

Американка з Нью-Йорка злякалась, коли виявила за дзеркалом у ванній кімнаті вхід до таємної кімнати. Довгий…

25 хв. ago

Смертельний вірус Nipah набирає обертів: в Індії нова жертва, а ліки все ще не вигадані

З Індії поширюється небезпечний вірус Nipah, від якого немає ліків. Вже є перші жертви у 2024…

35 хв. ago

Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже…

1 годину ago

Чоловік не може продати свій будинок через «будку», яку поставили біля його ґанку (фото)

52-річний Бретт Кемп з Пурла, що на півдні Лондона, не може продати свій будинок після того, як…

1 годину ago