Півострів засихає: у Криму зменшується рівень водних ресурсів, — DeepState (відео)

Після підриву Каховської ГЕС водні ресурси тимчасово окупованого Кримського півострова почали суттєво зменшуватися. Про це йдеться в повідомленні проєкту DeepState.

За даними аналітиків, противник довів Крим до стану, що супутниковий портрет півострова поступово “засихає”. Під час повномасштабної війни проблему з водою росіяни намагалися вирішити, але не зовсім вдало.

Приміром, під час захоплення Нової Каховки в Херсонській області окупанти підірвали дамбу, яка перекривала воду в Кримський канал.

“Після чого 2022 року почали налагоджувати систему зрошень, але вже в червні 2023-го, побоюючись висадки українських військ, ка**пи підірвали Каховську ГЕС”, — ідеться в повідомленні.

Журналісти видання “Крим.Реалії” також відзначали ще одну проблему на півострові. Через посуху й аномальну спеку почали сохнути дорослі дерева, серед яких берези.

“У Криму цього літа склалася складна ситуація через аномальну спеку і посуху. У червні середньодобова температура повітря була на 3 градуси вищою за кліматичну норму, а в липні — на цілих 7 градусів. На жаль, висихають не тільки висаджені саджанці в рамках озеленення, а й починають хворіти та гинути дорослі дерева”, — цитують журналісти місцевого біолога.

У травні кореспонденти “Крим.Реалії” також писали про те, що через посушливу весну “влада” була вимушена використати ресурси Білогірського і Тайганського водосховищ для наповнення Північно-Кримського каналу, які мали залишитися до зими. Зазвичай такий низький рівень води фіксувався в серпні-вересні.

“Це дуже тривожний сигнал, який демонструє, що проблема вододефіциту в Криму актуалізувалася набагато раніше, ніж того очікували після багатої на опади зими. За таких умов уже з середини літа заповнювати Північно-Кримський канал внутрішніми ресурсами Криму буде не під силу”, — цитують журналісти місцевого жителя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

6 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

15 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

24 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

33 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

46 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

53 хв. ago