“Угорський бастіон”: як Нестор Шуфрич сховав майно і сім’ю, — розслідування

Колишній народний депутат України від забороненої партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич, якого підозрюють у державній зраді, переписав свої активи на підставну особу, а також відвіз сім’ю в Угорщину. Так, його дружина і дитина проживають у готелі в центрі Будапешта. Про це йдеться в новому розслідуванні журналіста “Української правди” Михайла Ткача.

У матеріалі йдеться, що ще в середині 2022 року журналістам надіслали фотографію автомобіля вартістю приблизно 70 тисяч доларів. Цей автомобіль на угорській реєстрації стоїть на парковці British International School поблизу центру угорської столиці, міста Будапешт.

Автомобіль дружини Нестора Шуфрича Фото: Украинская правда

Як розповіло джерело журналістів, на цьому автомобілі Шуфрич привозив свою дитину в британську школу. Утім, куди частіше до школи приїжджала дружина ексдепутата — Катерина Майкова.

У розслідуванні йдеться про те, що журналісти вже у 2024 році приїхали до Будапешта. Поруч із готелем St. George Residence у центрі міста вони знову помітили цей самий автомобіль. Він простояв на одному місці до вечора.

“Це говорить про те, що у них тут не просто офіс, а вони тут живуть”, — розповів Михайло Ткач.

Автомобіль дружини Нестора Шуфрича Фото: Украинская правда

У розслідуванні зазначено, що поруч із машиною дружини Шуфрича також було помічено автомобіль Toyota, який належить синові багаторічного бізнес-партнера Шуфрича В’ячеслава Черепані Михайлу.

Автомобіль Михайла Черепані

За словами журналістів, сім’я Шуфрича живе в готелі угорського підприємця Дьордя Штофи. Вони стверджують, що саме на нього колишній народний депутат переписав свої головні активи в Україні після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Михайло Ткач поговорив телефоном із Дьордем Штофою. Той заперечує, що є власником готелю St. George Residence по вулиці Фортуна, 4. Штофа також заявив, що не знайомий ні з дружиною Шуфрича Катериною, ні з Михайлом Черепанею. Ба більше, він нібито не має жодних активів на території України чи Росії.

Зазначимо, що Катерина Майкова розмовляти з Михайлом Ткачем відмовилася. Вона кинула слухавку, коли журналіст представився.

Як пізніше розповів журналіст, готель St. George Residence розташований за кілька хвилин від резиденції прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. А в готелі навпроти раніше зупинявся глава КНР Сі Цзіньпін.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago