Офіс генпрокурора назвав дві області, де мешкає найбільше прокурорів-інвалідів

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у Черкаській та Хмельницькій областях. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу людини з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду», – йдеться в повідомленні.

Так, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус людини з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення.

Натомість у Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення. 

Як зазначали пресслужба органу, у решті прокуратур та в Офісі генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Зокрема, у 18 прокуратурах частка людей, які мають групи інвалідності менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах – від 5 до 10%. 

В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус людини з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті. 

«По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження», – додала пресслужба Офісу генпрокурора.

Романчук Микола

Recent Posts

В Україні скасували “трудові пенсії”: що отримали пенсіонери натомість

Масштабна реформа пенсійного законодавства призвела до фундаментальних змін у системі соціального забезпечення українців. Ключовим моментом…

6 хв. ago

Доведеться йти до ТЦК: нові правила мобілізації торкнуться пенсіонерів

Представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону озвучив важливі зміни у законодавстві щодо…

18 хв. ago

Після скандалу на Хмельниччині на Черкащині виявили понад півсотні прокурорів з інвалідністю

Високий відсоток прокурорів з інвалідністю виявлено у двох областях: йдеться не лише про Хмельницьку, а…

29 хв. ago

Народну артистку України, яка втекла до Путіна, позбавили майна та пісень

ВАКС ухвалив рішення щодо стягнення у народної артистки України, співачки Таїсії Повалій активів на користь…

37 хв. ago

Прогулювалась босоніж: королева Камілла разом з чоловіком показалася у Сіднеї

Королева Камілла та король Чарльз ІІІ приїхали з робочим візитом в Австралію. Водночас у Сіднеї фотограф…

46 хв. ago

Терміново мобілізувати 500 тисяч осіб: а потім ще по 30 тисяч щомісяця

Україна продовжує перебувати в умовах жорстокої та затяжної війни, що потребує колосальних зусиль для забезпечення…

57 хв. ago