Офіс генпрокурора назвав дві області, де мешкає найбільше прокурорів-інвалідів

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у Черкаській та Хмельницькій областях. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу людини з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду», – йдеться в повідомленні.

Так, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус людини з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення.

Натомість у Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення. 

Як зазначали пресслужба органу, у решті прокуратур та в Офісі генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Зокрема, у 18 прокуратурах частка людей, які мають групи інвалідності менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах – від 5 до 10%. 

В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус людини з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті. 

«По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження», – додала пресслужба Офісу генпрокурора.

Романчук Микола

Recent Posts

Три дні на відповідь: що мають робити військовозобов’язані

Згідно з новими змінами в законодавстві, які були опубліковані в «Судово-юридичній газеті», з 16 липня військовозобов'язані можуть…

7 хв. ago

Стосується всіх, хто має борг за комуналку: як раніше вже не буде

Війна, постійні обстріли та складні економічні умови навряд чи змінять те, як комунальні компанії поводяться…

19 хв. ago

За схемою “ваш родич у біді” киянин ошукав пенсіонерів на 340 тис. грн

Правоохоронці Києва затримали чоловіка, який, за інформацією слідства, причетний до шахрайства. Зловмисник протягом дня ошукав…

28 хв. ago

Лікування раку без шкоди для здоров’я: вчені зробили унікальне відкриття

Вчені на порозі відкриття нових методів лікування людей з онкологією - з мінімальними побічними ефектами. Це може…

39 хв. ago

Запах впевненої в собі жінки: топ-5 модних парфумів на кожен день

Парфуми - це не просто приємний аромат, це вираження стилю, настрою і статусу. Жінки, які…

48 хв. ago

Мобілізація в Україні: кому можна виїжджати за кордон

У зв'язку із загальною мобілізацією військовозобов'язані не можуть виїжджати за кордон України. Але є і…

59 хв. ago