М’які іграшки замість тепловізорів: киянин ошукав військових та їхніх рідних

У Києві чоловік ошукав військових та їх родичів на 280 тис. грн, продаючи неіснуючі тепловізори та дрони. Про це повідомила  пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, чоловік шукав у соціальних мережах оголошення від військових, їхніх родин та волонтерів, які шукали спорядження, таке як тепловізори, системи РЕБ, дрони, аптечки й турнікети. Він представлявся волонтером, який міг допомогти з придбанням цих речей, та приймав передоплату на свою банківську картку.

Отримавши кошти, чоловік створював фальшиву товарно-транспортну накладну в поштовому додатку й надсилав її покупцям як підтвердження відправлення товару. Проте, у посилки, замість замовлених товарів, чоловік цинічно вкладав м’які іграшки, пластикові стакани, сірники та порожні коробки.

Під час досудового розслідування було виявлено 23 постраждалих від шахрайських дій обвинуваченого. Загальна сума матеріальних збитків склала 280 тисяч гривень.

«Дніпровська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням у шахрайстві 26-річного киянина, який через мережу Інтернет продавав неіснуючі товари для військових (ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 190 КК України)», — йдеться в повідомленні.

Романчук Микола

Recent Posts

Катастрофічний брак працівників прогнозують Україні: рахунок на мільйони

В Україні до 2023 року не вистачатиме від 5 до 10 млн нових працівників. Такий…

5 хв. ago

Хто страхує тіньовий флот росіян: розслідування Bloomberg

Дослідники розкрили несподівані деталі таємничого світу страхування російських танкерів від екологічних ризиків в умовах санкцій. Про це йдеться у…

14 хв. ago

10 “енергетичних вампірів” у будинку, які “спустошують” ваш гаманець узимку

Експерти виявили, що 55% британців залишають побутові прилади в режимі очікування, що призводить до збитків.…

23 хв. ago

Бронювання під загрозою: в Україні знову перевірять критичні підприємства

Кабмін вніс зміни до порядку визначення критичності підприємств, установ та організацій, що мають право на бронювання працівників.…

32 хв. ago

У Києві 20-річна дівчина готувала теракт: вибухівку мала закласти в багатолюдному місці

Російські агенти готували кривавий теракт у Києві. СБУ та Нацполіція  затримали двох ворожих поплічників, які хотіли вбити…

43 хв. ago

Оренда житла для українців у Польщі: де можна зняти дешевше

Середня вартість оренди житла у Польщі за рік зросла на 2%, що еквівалентно 80 злотим.…

52 хв. ago