М’які іграшки замість тепловізорів: киянин ошукав військових та їхніх рідних

У Києві чоловік ошукав військових та їх родичів на 280 тис. грн, продаючи неіснуючі тепловізори та дрони. Про це повідомила  пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, чоловік шукав у соціальних мережах оголошення від військових, їхніх родин та волонтерів, які шукали спорядження, таке як тепловізори, системи РЕБ, дрони, аптечки й турнікети. Він представлявся волонтером, який міг допомогти з придбанням цих речей, та приймав передоплату на свою банківську картку.

Отримавши кошти, чоловік створював фальшиву товарно-транспортну накладну в поштовому додатку й надсилав її покупцям як підтвердження відправлення товару. Проте, у посилки, замість замовлених товарів, чоловік цинічно вкладав м’які іграшки, пластикові стакани, сірники та порожні коробки.

Під час досудового розслідування було виявлено 23 постраждалих від шахрайських дій обвинуваченого. Загальна сума матеріальних збитків склала 280 тисяч гривень.

«Дніпровська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням у шахрайстві 26-річного киянина, який через мережу Інтернет продавав неіснуючі товари для військових (ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 190 КК України)», — йдеться в повідомленні.

Романчук Микола

Recent Posts

Які банки опинилися в зоні ризику: Україна погодилась на нову вимогу МВФ

Україна планує підвищити вимоги до мінімального статутного капіталу банків до 5 мільйонів євро, що створює ризики для 10 банків.…

3 хв. ago

Добровольці не зможуть виграти війну: військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися

Наразі ТЦК в Україні змушені проводити мобілізацію через рейди та "бусифікацію", однак в майбутньому можливі…

12 хв. ago

У біді не лишили: За “слугу” Кормишкіну, яка незаконно розбагатіла, поручилися топ-чиновники

Суд відпустив на особисті поруки народного депутата, якого звинуватили у незаконному збагаченні. Очевидно, йдеться про…

21 хв. ago

Вперше за багато років. В Угорщині опозиція різко випередила в опитуваннях партію Орбана Фідес

Опозиційна партія Угорщини Тиса обігнала партію влади Фідес прем'єр-міністра країни Віктора Орбана серед виборців, які вже вирішили…

27 хв. ago

Офіс генпрокурора назвав дві області, де мешкає найбільше прокурорів-інвалідів

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено…

38 хв. ago

Секретний інгредієнт страви “номер 40”: як ресторан готував піцу із кокаїном

Німецька поліція зробила неймовірне відкриття під час рейду до піцерії в місті Дюссельдорф з позицією…

47 хв. ago